Спецпроєкти

В Україні депутата притягнуть до кримінальної відповідальності за кнопкодавство


Прокурори повідомили про підозру народному депутатові України за фактами здійснення на пленарному засіданні Верховної Ради України голосувань замість іншого народного депутата. Імені офіційно не розголошують. 

Про це повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. 

Що це означає?

За даними руху Чесно, у кнопкодавстві обвинувачують члена депутатської групи «Довіра» Владислава Поляка. 

«Нардеп під час розгляду поправок до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги», ー повідомила Ірина Венедіктова. 

‼️«Кнопкодавство» під час голосування – перше повідомлення про підозру нардепу‼️За моїм дорученням прокурори…

Posted by Ірина Венедіктова on Thursday, February 11, 2021

Це вперше в історії України, коли депутата притягнуть до кримінальної відповідальності за статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Проте 11 лютого, коли депутата викликали для вручення повідомлення про підозру, він не з’явився і не повідомив причини своєї неявки. 

«Ми наголошуємо, що криміналізація кнопкодавства не вирішує проблеми. Потрібно протестувати і увімкнути сенсорну кнопку, яка вже є у парламенті і з якою неможливо прокнопкодавити», ー додали в Чесно. 

Рух ЧЕСНО нещодавно тестували сенсорну кнопку, альтернативу старій системі, і переконалися на практиці, що це оптимальне рішення.

Раніше ми розповідали, що Верховна Рада підтримала посилення відповідальності за домашнє насильство. Новий законопроєкт передбачає, що за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі відповідатимуть також військовослужбовці, поліцейські та інші особи, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь