Спецпроєкти

На українському ринку з’явилася рослинна альтернатива м’яса Garden Gourmet: де купити?


Nestlé презентує в Україні чотири нових рослинних продукти альтернативного м’яса від відомого в Європі бренду Garden Gourmet.

Що саме з’явиться на ринку?

Garden Gourmet нагадує м’ясо смаком, зовнішнім виглядом і текстурою, але в його складі тільки натуральні рослинні інгредієнти. Зокрема, для приготування продуктів використовують сік із буряка, пшеницю, сою без ГМО, натуральні водорості для оболонки сосисок, олію, воду та фруктово-овочевий концентрат. 

У м’ясі є достатня кількість протеїну, а рецептура дає можливість отримати ніжну та соковиту текстуру, аромат і смак. 

До лінійки Garden Gourmet увійшли:

  • Sensational Burger – рослинна котлета для бургера; 
  • Sensational Sausage – рослинна сосиска; 
  • Vegan Meatballs – рослинні фрикадельки; 
  • Vegetarian Nuggets – вегетаріанські нагетси.

«Nestlé взяла на себе зобов’язання — удвічі зменшити обсяг викидів парникових газів від своєї діяльності до 2030 року, а до 2050 року досягти нульового балансу викидів. Вибір на користь рослинних продуктів допомагає зменшити обсяг парникових газів під час виробництва продуктів харчування. Завдяки оптимальній ціні цей продукт доступний для кожного, і ми сподіваємося, що українці відкриють для себе світ рослинної їжі», — зазначила Олена Шевельова, директорка бізнесу Nestlé Professional в Україні та Молдові.

Для створення рослинної котлети для бургера використовується на 80% менше енергії, ніж потрібно для продуктів із м’яса. Також під час виробництва менший вуглецевий слід – на 80% – і використання земель – на 75%. 

Де можна придбати рослинне м’ясо Garden Gourmet?

Страви з Garden Gourmet доступні для замовлення тільки в ресторанах Києва та Львова. Перелік закладів, де зможуть запропонувати страви з рослинної альтернативи м’яса Garden Gourmet, розширюватиметься протягом 2021 року. 

У роздрібній мережі ці продукти планують представити наприкінці 2021 року.

Раніше ми розповідали, що в межах партнерства Nestlé та Starbucks в Україні розпочинається продаж чотирьох видів меленої та зернової кави Starbucks.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь