Спецпроєкти

Чотирирічна дівчинка знайшла слід динозавра віком 220 мільйонів років


У Великобританії чотирирічна дівчинка Лілі Вайлдер помітила слід динозавра на пляжі Бендрікс-Бей. Вчені встановили, що цей слід залишили тут приблизно 220 мільйонів років тому. 

Про це повідомляє пресслужба Національного музею Уельсу.

Чому це важливо?

Прогулюючись пляжем з батьком, дівчинка Лілі Вайлдер помітила чийсь слід і вказала на нього. Чоловік сфотографував знахідку і показав дружині. Відбиток був дуже незвичним, і сім’я звернулася до археологів.

«Річард (батько дівчинки — ред.) прийшов додому й показав мені фотографію, вона виглядала приголомшливо. Ми зв’язалися з експертами і дізналися, що це справді слід динозавра. Я щаслива, що його перенесуть до національного музею, де ми насолоджуватимемося ним і вивчатимемо впродовж поколінь», — розповіла мама дівчинки.

Вчені поки не встановили, якому виду належить цей слід. Ймовірно, цей динозавр був 2,5 метрів завдовжки, стрункий, ходив на двох ногах і харчувався дрібними птахами чи комахами. Подібні сліди залишив динозавр Coelophysis у США.

Вперше динозаври з’явилися приблизно 230 мільйонів років тому, тому цей слід представляє важливий ранній етап їх еволюції, коли різні групи динозаврів вперше диверсифікувались. 

«Цей скам’янілий слід динозавра є одним із найкраще збережених, що виявили Великобританії, і допоможе палеонтологам краще уявити, як ці динозаври ходили», ─ зазначає кураторка палеонтології Сінді Хауеллс. 

Раніше ми розповідали, що група італійських та французьких дослідників знайшла на заході альпійських гір сліди, ймовірно, рептилії, яким 250 млн років.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь