Спецпроєкти

«Слуги народу» збираються ініціювати відставку Степанова, якщо кампанія з вакцинації провалиться


У партії «Слуги народу» планують відставку очільника МОЗ Максима Степанова у випадку, якщо кампанія з вакцинації проти COVID-19 провалиться.

Про це повідомляє Еспресо TV. 

Що відбувається?

За попереднім планом вакцинація проти COVID-19 мала розпочатися 15 лютого. Проте згодом дату змінили на 21 лютого. 

19 лютого Максим Степанов вилетів до Індії на перемовини з Serum Institute of India щодо поставок вакцин AstraZeneca та NovaVax в Україну.

Київ-Дубай-Делі-Пуне ?Через 17 годин буду в пункті призначення – Пуне.Готуємось до перемовин з найбільшим виробником…

Posted by Максим Степанов on Thursday, February 18, 2021

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев наголосив, що в разі провалу кампанії з вакцинації проти COVID-19 піднімуть питання про звільнення очільника МОЗ. 

«…у будь-якому випадку буде серйозна розмова і будуть відповідні висновки щодо міністра. Але щодо обов’язкового звільнення … я ще раз наголошую на тому, що прострочення надання вакцини на тиждень не є вирішальним у протидії коронавірусу», ─ зазначив нардеп.

Водночас на пленарному засідання Верховної Ради України премʼєр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що відтермінування постачання вакцин значною мірою не вплине на кампанію з вакцинації. Міністр сподівається, що вона почнеться найближчим часом.

«Уряд і МОЗ зробили все, щоб отримати вакцини в лютому. Багато країн світу зіткнулися зі зміщенням термінів постачання. Кампанія має початися найближчим часом», — додав він.

Раніше ми розповідали, як записатися на вакцинацію від COVID-19. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь