Спецпроєкти

Представники ВООЗ відвідали ринок в Ухані, звідки, ймовірно, почав поширюватися коронавірус


У неділю, 31 січня, делегація ВООЗ відвідала ринок морепродуктів «Хуанань» в Ухані. Звідти, як повідомляли раніше, почався спалах коронавірусу. Навколо ринку встановили барикади, а журналістів делегація ігнорувала. 

Про це повідомляє Reuters.

Що відбувається?

Представники ВООЗ прибули на ринок «Хуанань» у захисних костюмах і з посиленою охороною. Повний маршрут делегації не повідомляють. 

«Сьогодні ще одні важливі відвідини ринку морських продуктів «Хуанань» — місця, з яким асоціюється велика кількість випадків зараження», — прокоментував візит представник делегації Пітер Дашак у Twitter.

Попередньо делегація дотримувалася двотижневого карантину. Після завершення самоізоляції учасники групи відвідали лікарні міста Ухань, а також виставку, присвячену боротьбі з пандемією. 

Раніше ми розповідали, що ВООЗ на віртуальному брифінгу попередила про ризики поширення коронавірусу навіть після масштабної вакцинації.

Як зазначили представники організації, у 2021-му людство навряд повністю позбудеться COVID-19. Ймовірно, коронавірус стане ендемічним, тобто існуватиме місцево і постійно. Принаймні перший час вакцинація не зможе попередити всі можливі випадки зараження. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь