Спецпроєкти

У Великобританії поліцейські під прикриттям слідкуватимуть за безпекою жінок у барах і клубах


У Великобританії запровадять проєкт Project Vigilant, у межах якого поліція у вигляді звичайних громадян патрулюватиме бари, нічні клуби і території навколо закладів задля безпеки жінок.

Про це пише The Guardian

Детальніше про проєкт

Project Vigilant створений з метою запобігання сексуального насильства, нападів та інших форм насильства стосовно жінок.

Ідею підтримали у парламенті. Але дипломатка Стелла Кризи додала, що не всі її колеги зрозуміли суть проблеми безпеки жінок у країні.

«Сара Еверард не була на вечірці. Думати, що використання поліцейських в штатському в нічних клубах вирішить проблему, помилково. Жінки зазнають жорстокого поводження, нападам, залякуванням у всіх сферах», ─ пояснила вона.

Йдеться саме про випадок зникнення дівчини Сари Еверард ввечері третього березня. 33-ти річна мешканка Лондона поверталася ввечері додому від свого друга і зникла. Згодом її тіло знайшли в графстві Кент. У вбивстві Сари звинуватили 48-річного співробітника Командування парламентської і дипломатичної охорони лондонської поліції.

Після цього злочинку британки почали розповідати у соцмережах і пресі про домагання, переслідування і постійний страх ходити вулицями ввечері.

Окрім проєкту Project Vigilant, влада також планує подвоїти фінансування для програми «Безпечні вулиці». Ініціатива передбачає покращити освітлення вулиць міст і вдосконалити системи відеоспостереження.

Раніше ми розповідали, що у Бельгії створять спецполіцію, що боротиметься із сексуальними домаганнями.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь