Спецпроєкти

МОЗ назвало причину смерти військової, яка напередодні вакцинувалася проти COVID-19


23 березня в селі Чорноморське на Одещині померла військова, яка незадовго до цього зробила щеплення проти COVID-19.

Про це повідомило Командування Медичних сил ЗСУ.

Що стало причиною смерти?

21 березня військовослужбовиці зробили щеплення проти COVID-19. Вона була у пріоритетній групі, оскільки мала поїхати в зону операції Об’єднаних сил на Донбасі.

«За словами начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на стан здоров’я жінка не висловлювала. З анамнезу вона страждала на гіпертонічну хворобу», — йдеться в повідомленні.

Того ж дня військовослужбовиця знепритомніла поза межами військової частини, їй викликали швидку, але медики не змогли її реанімувати й констатували смерть.

24 березня провели судово-медичну експертизу. МОЗ, посилаючись на одеських лікарів, які проводили розтин, повідомило, що причиною смерти військової є гостра серцево-судинна недостатність.

Також у жінки виявили атеросклеротичний кардіосклероз. Результати розтину розглянуть на засіданні регіональної групи оперативного реагування на побічні реакції від вакцинації.

Раніше ми розповідали, що НАНУ прогнозує стрімке зростання кількости хворих на COVID-19 за добу на початку квітня. Для створення прогнозів у НАНУ використовували дві моделі: статистичну модель Facebook Prophet і компартментну модель SEIR-U.

Як зазначають у НАНУ, протягом останнього тижня кількість хворих на COVID-19 за добу стабільно зростала. На одного хворого випадає 1,26 людини, це середня кількість тих, кого заражає інфікований, поки він хворіє.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь