Спецпроєкти

Дослідження ЮНІСЕФ: пандемія збільшила ризик шлюбів із неповнолітніми дівчатами


Пандемія COVID-19 значно вплинула на повсякдення життя людей, зокрема на дівчат. На їхнє фізичне та психічне здоров’я, освіту й економічний стан їхніх родин і громад.

Про це повідомляє ЮНІСЕФ.

Що це означає?

Ризик дитячих шлюбів зростає з різних причин, появі яких сприяла пандемія. Наприклад, економічна незахищеність може призвести до шлюбу як способу зменшення фінансового тиску на сім’ю. Закриття шкіл через COVID-19 також є вагомим фактором, що може підштовхнути до заміжжя, оскільки освіта більше не є доступною можливістю.

Також значний вплив мають порушення надання медичних послуг, які в період пандемії є «незначними». Наприклад, послуги з репродуктивного здоров’я, брак яких сприяє підлітковій вагітності та шлюбу.

Такі значні зміни можуть вплинути на укладення шлюбів із неповнолітніми дівчатами протягом наступного десятиліття. За дослідженням ЮНІСЕФ, до 2030 року дуже ранній шлюб можуть укласти 10 мільйонів дівчат.

«Незважаючи на те, що повний вплив пандемії досі залишається доволі невизначеним, нині ми можемо вжити заходів для захисту дівчат, які також дадуть тривалі вигоди. Вони передбачають введення комплексних рішень соціального захисту, доступу до освіти, створення правової та політичної бази, розв’язання соціальних питань і гарантування того, що медичні та соціальні послуги для дівчат доступні і фінансуються», ─ додають в ЮНІСЕФ.

Раніше ми розповідали, що в Мехіко під час Маршу жінок відбулися сутички з поліцією.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь