Спецпроєкти

Укрпошта почала приймати е-документи в застосунку Дія у своїх відділеннях


У відділеннях Укрпошти по всій Україні почали приймати електронні документи в застосунку Дія для отримання внутрішніх відправлень із післяплатою від 5000 грн.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Як це працює?

Для того щоб отримати своє відправлення з післяплатою на суму від 5000 грн, досить показати електронний паспорт у застосунку Дія. Додаток формує індивідуальний штрих-код для документа, який ви хочете показати, а у відділенні його зчитуватимуть сканером.

«Наприклад, клієнт замовив в інтернет-магазині мобільний телефон вартістю 7000 грн із післяплатою й доставкою на відділення Укрпошти. Раніше для отримання такого відправлення він мав іти на пошту з оригіналом паспорта та копією», ─ пояснюють на сайті Мінцифри.

Попередньо, АТ “Укрпошта”, Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство інфраструктури України уклали тристоронній меморандум про спільні заходи для розвитку цифрової інфраструктури, оптимізації надання адміністративних і поштових послуг.

«Укрпошта зробила ще один крок у диджиталізації. Тепер нашим клієнтам не потрібні паперові документи, щоб отримати внутрішні чи міжнародні посилки з післяплатою, надіслати чи отримати перекази. У найближчих планах компанії – повна відмова від паперових документів і цифровізація послуг. Уже цього року повністю перебудовуємо IT-систему для автоматизації процесів, щоб скоротити час на виконання операцій і підвищити якість обслуговування. Тож у будь-якому куточку України можна буде скористатися сучасними логістичними чи фінансовими послугами в цифровому форматі», ─ зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Раніше ми розповідали, що Мінцифри розробило публічний портал, де кожен може переглянути проєкти, які планують запровадити в наступні три роки.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь