Спецпроєкти

МОЗ дозволило вакцинувати громадських діячів поза чергою, щоб популяризувати вакцинацію


У Міністерстві охорони здоров’я дозволили вакцинувати громадських діячів позачергово, використовуючи можливі залишки вакцин для щеплення, з метою популяризації вакцин від COVID-19.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

Як саме вакцинуватимуть громадських діячів?

Вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють у флаконах із 10 дозами. Після відкриття флакону вакцину можна використовувати 6 годин. Повторне заморожування вакцин неможливе. Щоб уникнути утилізації вакцин, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ № 369 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19.

Під час виїзду мобільної бригади, яка також триває 6 годин, дозволено вакцинувати громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот тощо у таких випадках:

  • зафіксовано відмову від вакцинації серед тих людей, які попередньо давали згоду на щеплення;
  • виявлено протипоказання до вакцинації в тих, які прийшли на вакцинальну сесію;
  • кількість людей, що вакцинуються у день роботи мобільної бригади, недостатня для повного використання (10 доз з одного флакона) всіх відкритих флаконів із вакциною.

Нині триває перший етап вакцинації проти COVID-19. Сюди входять медичні працівники «ковідних» лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітники лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканці й персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

На першому етапі вакцинують тільки мобільні бригади.

Раніше ми розповідали, що Мінцифри запускає послугу, за допомогою якої можна записатися в лист очікування на вакцинацію від COVID-19 через застосунок Дія.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь