Спецпроєкти

Як знайти близьких та автівку за допомогою Google Maps


Якщо ви й ваші близькі користуєтеся Google Maps, то корисним інструментом цього сервісу буде функція обміну даними про місцеперебування.

Завдяки йому ви можете ділитися одне з одним своїм місцем розташування й бачити локацію на карті в режимі реального часу.

Як відстежити когось на Google Maps

1. Запустіть Карти Google на вашому iPhone або Android.

2. Натисніть на аватар свого облікового запису в правому верхньому куті екрану. У меню, що спливе, натисніть «Передавання геоданих».

3. У нижній частині екрану ви побачите список усіх, хто може поділитися з вами своїм місцем розташування. Щоб побачити точну локацію людини, торкніться його/її аватара, і карта наблизиться до його/її місця перебування.

Якщо ви хочете відстежити когось за допомогою Google Maps у веббраузері на комп’ютері, то процес, по суті, той самий. Відкрийте програму, а потім клацніть на горизонтальній лінії у верхньому лівому кутку вебсторінки. Потім натисніть «Передавання геоданих», щоб побачити свої контакти на карті.

Людина, яку ви хочете відстежувати, повинна дозволити поділитися своїм місцем розташування, тому неможливо відстежувати кого-небудь без його відома або згоди.

Як поділитися своїм місцем розташування на Google Maps

Коли ви активуєте функцію вперше, може вигулькнути віконце з повідомленням про необхідність увімкнення служб геолокації. У такому випадку просто натисніть на «Налаштування» й оберіть «Завжди» під час налаштування геолокаційних сервісів у застосунку Google Maps.

Щоб поділитися своїм місцем розташування з ким-небудь, вам необхідно буде натиснути на аватар потрібної людини й обрати функцію «Поділитися місцезнаходженням». Цій людині прийде сповіщення на електронну пошту або ж на екран блокування. За бажанням вибрані вами користувачі також можуть обмінюватися з вами своїм місцеперебуванням.

Оберіть спосіб, за допомогою якого ви повідомите близьким про свої пересування:

  • SMS – близькі будуть отримувати дані про місцеперебування у вигляді посилання для iMessage або повідомлення на телефон.
  • Ще – оберіть інший сервіс, за допомогою якого близькі будуть отримувати посилання (Facebook, Telegram і т. д.). Якщо ви хочете обмінюватися даними про своє місцеперебування з пристроєм Apple, то обирайте AirDrop.

Якщо ж ви хочете ділитися локацією з користувачами, у яких немає облікового запису Google, то оберіть спосіб ділитися через інший доступний сервіс, такий як «Повідомлення» або «Пошта». Програма створить посилання, яке інші зможуть відкрити в браузері або в застосунку «Google Карти».

Ви також можете обирати, як довго ділитися локацією. Автоматично проставляється година, та ви можете вручну регулювати період. Відстеження припиниться, якщо ви вимкнете передавання геоданих.
Ви можете ділитися своїм місцеперебуванням у режимі реального часу до 72 годин, а потім ця функція автоматично вимкнеться. Якщо хочете, щоб дані про ваші пересування показувалися довше, виберіть опцію «Поки не буде вимкнено». Не забудьте посунути назад, якщо передумаєте весь час показувати, де перебуваєте.

До речі, окрім локації, ви зможете відстежувати збережені та відвідувані місця одне одного, ваш спосіб пересування (їдете ви на авто чи йдете пішки), а також відсоток заряду акумулятора.

Як надіслати повторний запит на відстеження 

Якщо хтось уже поділився з вами своїм місцем розташування в минулому, ви можете попросити його поділитися ще раз. Для цього натисніть на контакт зі списку, а потім натисніть «Запит». Контактна особа отримає цей запит на свій телефон і зможе прийняти або відхилити його.

Як перестати відстежувати когось 

Якщо ви більше не хочете бачити чиєсь місце розташування на своїй карті, ви можете попросити людину перестати ділитися з вами своїм місцеперебуванням. Крім того, ви можете приховати їх від перегляду в Google Maps.

У списку загальних контактів унизу екрана натисніть на аватар людини, яку ви хочете припинити відстежувати. Далі натисніть на три точки в правій частині екрана, а потім натисніть «Приховати [контакт] з карти».

Ви також можете заблокувати людину назавжди.

Як знайти автівку за допомогою Google Maps

У багатьох буває така ситуація: ви паркуєте машину на якій-небудь вулиці або в непримітному дворику та йдете займатися своїми справами. Потім, за декілька годин, ви блукаєте околицями та не можете згадати, де залишили свій автомобіль.

Виявляється, Карти Google можуть допомогти вам знайти своє авто:

  1. Відкрийте карту й натисніть на маленьку блакитну точку. Вона показує ваше місце перебування.
  2. Після цього вам вигулькне меню. Натисніть на поле «Зберегти місце паркування».
  3. Натисніть на поле «Додати фото», щоб швидко зробити знімок, який допоможе вам пізніше знайти свій автомобіль.
  4. Під час збереження локації у вас також є можливість записати нотатки прямо в програмі та зберегти таку інформацію, як номер місця в гаражі або найближчий бізнес на вулиці.
  5. Торкніться рядка «Залишилося часу», щоб встановити конкретний час, коли закінчиться термін вашого паркування. Це помістить зворотний відлік у постійне сповіщення Карт у шторці.
  6. Коли ви захочете повернутися в машину, просто знайдіть крапку на карті та вкажіть її як місце призначення. Сервіс побудує вам маршрут до місця паркування.
  7. Якщо ви хочете відправити кому-небудь посилання на це місце, торкніться команди «Поділитися» на панелі «Місце паркування» в нижній частині інтерфейсу Карт.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь