Спецпроєкти

Мінкульт не вилучатиме з українських бібліотек комікс «Принцеса + принцеса. Довго і щасливо»


Міністерство культури та інформаційної політики України не вилучатиме зі шкільних бібліотек комікс «Принцеса + принцеса. Довго і щасливо» новозеландської письменниці Кейті О’Нілл.

Про це пише «Конкурент».

Що відбувається?

Депутати Луцької міської ради звернулися до очільника уряду Дениса Шмигаля з проханням вилучити всі примірники коміксу «Принцеса + принцеса. Довго і щасливо».

«З метою недопущення нав’язування дітям чужих традиційному українському розумінню понять сім’ї, думки про “природність” одностатевих партнерств, формування в дітей думки, що таке партнерство є одним із різновидів сім’ї, звертаємось із вимогою невідкладно вилучити всі примірники книги», – йшлось у зверненні депутатів.

У середу, 24 лютого, за відповідне звернення проголосувала депутатська більшість. Як повідомляє видання «Конкурент», Луцькрада отримала відповідь від Міністерства культури та інформаційної політики України, де зазначено, що Український інститут книги не має повноважень вилучати книги з публічних бібліотек, закуплених і переданих у межах програми.

Також у документі пояснили, що 2019 року збирали пропозиції щодо закупівлі книжок. Усі варіанти подали на розгляд експертної ради з 50 осіб, серед яких є книжкові оглядачі, журналісти, керівники бібліотек, освітяни. За комікс «Принцеса + принцеса. Довго і щасливо» проголосували 19 із 26 обласних бібліотек, тому Інститут книги придбав 1 240 примірників на загальну суму 124 тисяч гривень (з урахуванням вартости доставки).

Раніше ми розповідали про те, що український уряд придбав комікси про лесбійок для шкільних бібліотек.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь