Спецпроєкти

Вакцина Moderna ефективна проти COVID-19 на 90% протягом пів року


Американська компанія Moderna зазначила, що ефективність її вакцини після ведення другої дози становить 90% протягом наступних пів року.

Про це повідомила компанія у пресрелізі.

Що відомо про Moderna?

Компанія вивчала ефективність вакцини Moderna в довгостроковий період. Там дійшли висновку, що після введення другої дози вакцина ефективна на 90 % за два тижні та цей захист залишається протягом пів року.

Також на 95% вакцина ефективна проти важкого перебігу COVID-19. Проте ці дані попередні, тому компанія продовжить оновлювати дані про стійкість антитіл, ефективність проти безсимптомного перебігу протягом року.

Станом на 13 квітня у світі ввели 64,5 мільйона доз вакцини Moderna, а зв’язку між тромбозом і препаратом не виявили. 117 мільйонів доз із 132 мільйонів отримали США.

Вакцина призначена для людей від 18 років, другу дозу потрібно вводити за місяць. Вона не потребує особливих умов зберігання і не псується за 2-8 градусів за Цельсієм.

Раніше ми розповідали, чи є «британський» штам COVID-19 небезпечнішим за інші. Учені провели два різних дослідження, щоб виявити зв’язок між «британським» штамом і важким перебігом COVID-19.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь