Спецпроєкти

Чоловік подав до суду через незаконний арешт за помилковими доказами на основі технології розпізнавання обличчя


Житель Детройту подав позов до Департаменту поліції свого міста через те, що його незаконно заарештували на підставі технології розпізнавання обличчя.

Про це пише The Verge.

За що заарештували чоловіка?

Роберта Вільямса заарештували 2019 року за крадіжку. У поліцейському департаменті Детройту детектив скористався технологією розпізнавання обличчя на зернистому зображенні з відео. Система розпізнала Вільямса як потенційний збіг на основі фотографії з водійських прав.

Потім департамент показав цю фотографію разом з іншими чужими обличчями охоронцеві, який насправді не був свідком крадіжки. Коли охоронець вибрав Вільямса серед підозрюваних, департамент отримав ордер на арешт.

Чоловіка заарештували за крадіжку, коли він їхав із роботи додому, в ізоляторі він провів 30 годин. Через цей інцидент Американський союз громадянських свобод подав позов від імені Роберта Вільямса.

У самому департаменті Детройту визнали, що арешт Вільямса базувався на «недбалій слідчій роботі» та інших помилках. Але в АСГС називають цей інцидент частиною шаблона, вказуючи на другий неправомірний арешт із притягненням чорношкірого чоловіка Майкла Олівера, помилково визнаного винним технологією розпізнавання обличчя. Він також подав позов до департаменту минулого року. За межами Детройту принаймні ще один чорношкірий подав позов за незаконний арешт на основі розпізнавання обличчя.

Раніше ми розповідали, що очільницею Міністерства армії США вперше може стати жінка.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь