Спецпроєкти

Водії Uber 14 разів відмовляли незрячій жінці у перевезеннях. Тепер компанія виплатить пасажирці компенсацію


Незрячій 56-річній жінці 14 разів водії Uber відмовляли у послугах таксі через її собаку-поводиря, який допомагає їй пересуватися містом.

Про це пише Insider.

З чого все почалося?

У США Лізі Ірвінг з 2016 до 2018 року відмовляли водії Uber і не впускали її до машини з собакою-поводирем Берні. Спершу вона скаржилася на ситуацію в саму компанію Uber, але це не дало результату. Тому у 2018 році вона звернулася з позовом на компанію.

Ліза зазначала, що якось через відмову водія Uber, вона пізно ввечері повинна була йти містом, також, одного разу вона запізнилася на роботу і, за її словами, через це її звільнили. Також, водії її ображали словесно. Адвокати жінки наголошують, що перевізники Uber її дискримінували.

Незалежна арбітр, який розглядав позов, ухвалив, що компанія Uber повинна виплатити жінці 1,1 мільйона доларів компенсації. Водночас, сама компанія з вироком не згідна, адже водії є підрядниками і саме вони, а не компанія, несе за це відповідальність.

Арбітр відхилив заперечення компанії Uber. Там наголосили, що Uber спостерігає за водіями і має можливість навчати своїх працівників, щоб не допускати жодної дискримінації.

Зараз Ліза Ірвінг отримала компенсацію за збитки сумою у 324 тисячі доларів, також додаткові 805 тисяч доларів пішли на оплату адвокатів та інших судових витрат.

Раніше ми розповідали, що у Туреччині мама-кішка принесла своїх кошенят в лікарню, щоб їх врятували.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь