Спецпроєкти

Яких супергероїв найчастіше косплеять на Comic Con Ukraine?


Один герой – різне бачення. Косплей як мистецтво перевтілення дає людині можливість стати будь-яким персонажем, який їй до вподоби – варто лише створити костюм та вжитися в образ. Кращого способу проявити свій креатив годі й шукати. Навіть якщо образ конкретного супергероя вирішили втілити одразу декілька косплеєрів, він все одно буде унікальним. 

28 квітня в усьому світі відзначають День супергероїв. Його у 1995-ому році запровадили співробітники Marvel Comics. І саме до Дня супергероїв ми створили добірку образів, які найчастіше можна побачити на Comic Con Ukraine, і розпитали косплеєрів, як вони перетворюються на справжніх супергероїв та за що їх люблять?

1. Людина-павук

Мабуть, найпопулярніший супергерой на Comic Con Ukraine. Лише в 2019 році в об‘єктив камер потрапило більше п‘яти різних версій Людини-павука. Ми поспілкувались з двома Пітерами Паркерами щодо їх образів.

uncle_rob_2013: «Я познайомився з персонажем під час перегляду мультсеріалу 90-х років – Spider-man: Animated series, коли був ще малюком, і з тих пір цей персонаж запавутинив моє серце. Це культовий герой, якого я обожнюю. До того ж, він багато чого мене навчив і багато чого приніс в моє життя. Думаю, що найскладнішим в створенні образу було нанесення блискучого павутиння на костюм, бо роботи тут було не на один день».

night.keeper_cosplay: «Любов до цього персонажа з‘явилась ще в ранньому дитинстві, коли по телевізору дивився мультфільм “Людина-павук” 1994 року. З того часу він засів у мене глибоко в душі, і я певен, що зможу і через 20 років передивитися той мульт і зарядитися тими самими емоціями! Мій вибір пав саме на Пітера Паркера, бо я його асоціював з собою з 5-6 років. Мені він неймовірно подобався, і, коли з’явилася можливість перевтілитися в цього персонажа насправді, – вирішив вхопити цей шанс. Найскладніше, мабуть, було правильно обтягнути тіло в цей костюм щоб все виглядало максимально кінематографічно, ну і маска теж завдала немало клопоту. Взагалі у мене було 2 версії костюму, і перша була, як на мене, краща за ту яка засвітилася на фестивалі, але з тією не склалося».

2. Роуг

Скільки існує коміксів та екранізацій – стільки і різних косплей-втілень цього яскравого персонажа. Безумовно, Роуг – не лише одна з найпопулярніших мутанток всесвіту «Людей Ікс», а й української ковенції коміксів.

tender_morning: «З персонажем Роуг познайомилась ще в юні роки. Мене надихнула коміксна версія персонажа і її неймовірна сила. Незважаючи на важку долю, пов’язану з її надздібністю, Шельма несе цей тягар з впевненістю і вчиться контролювати свої сили. Найскладніше було увійти в образ персонажа, зрозуміти її та розкрити. Через відмінності в коміксних версіях і відзнятих фільмах для себе шукала золоту середину. На підготовку образу витратила місяць. Я навіть перефарбувала волосся, щоб бути схожою на героїню».

3. Зоряний лорд

Самопроголошений лідер команди Вартових галактики Пітер Квіл – супергерой, який користується надзвичайною популярністю, в першу чергу, завдяки своїй неймовірній харизмі. Цю тезу підтверджують і косплеєри, які обрали персонажа.

alexsnji: «Довгі відносини з костюмом старлорда почалися з перегляду перших «Вартових галактики». До фільму я, як і багато інших людей, навіть не знав про цього персонажа. А відразу після виходу з кінотеатру було вирішено – треба робити! Мені почали радити зробити косплей, ще коли вийшли перші трейлери фільму. Тому що є візуальна схожість. Але я вирішив не піддаватися хайпу і дочекався виходу стрічки, щоб зрозуміти характер і історію персонажа. Люблю таких космічних нехлюїв з великим серцем ще з часів аніме “Ковбой Бібоп”. Для того, щоб створити образ, довелося відливати шолом із пластику й вигадувати для нього застібку на магнітах, працювати зі шкірою для ременя і накладок на ноги, шукати відповідну перуку і займатися її стрижкою, робити накладні бакенбарди. Але найскладнішим виявилося знайти помаранчеві накладки для навушників, яких немає навіть на барахолках».

vforves: «Перша частина “Вартових Галактики” – це кохання з першого погляду. Після другого фільму я остаточно закохалась у цю команду. Зоряний Лорд – прототип ідеального друга для мене, бо багато в чому ми схожі. Обрала персонажа через схожість наших характерів та його бластери, перед якими неможливо встояти. Він дотепний, недолідер, як і я. Крім цього, герой має наплічник та плеєр – я могла слухати музику коли завгодно та взяти все необхідне з собою. Хотіла придбати плеєр Walkman, як у персонажа, та навіть зламаний зараз коштує близько 20 тисяч доларів. Знайшла муляж. Було складно зробити кріплення до бластерів, бо вони відпадали та ламалися, а все інше було більш-менш просто знайти/створити».

4. Чорна кішка

Цей персонаж – найбільш недооцінений в кінематографі, проте обожнюваний фанатами коміксів про «Людину-павука». Чорна кішка грає зі своїми ворогами, як з мишами, і завжди ходить по лезу. І хоча дівчину не можна назвати позитивною героїнею, вона все ж вміє причаровувати публіку.

tyandragon: «Я познайомилася з персонажем близько 4 років тому, коли в планах вже було стати косплеєром. Чорна кішка – цікавий персонаж, але її так і не екранізували. Я була доволі скромною і тихою, а хотілося чогось, що на мене зовсім не схоже в плані зовнішності. Феліція персонаж дуже навіть хот. Плюс вона одна з дівчат Людини-павука, що не може не радувати, адже вони були цікавою парою. З нею пов‘язано багато захопливих історій, і не знаю чому, але мені подобається, що вона не могла обрати сторону. Під час створення костюму найскладніше було зробити рукавички. У мене було мало матеріалу і спилювати тіпси до форми “гострих кігтиків” було важко. Мені здавалося, що вони не досить довгі. Але начебто вийшло непогано. Так само я не могла знайти черевики, які хотіла, і щоб за ціною були норм, тому довелося шити чохли на туфлі».

olya_sparroww: «Колись давно читала комікси про Людину-павука і там побачили цю красуню. Потім зустрічала різноманітні арти і вирішила втілити цей образ в життя. Люблю яскравих персонажів, тому що в реальності я доволі скромна. Сам образ дуже легко створювати. Найскладнішим було пришивати хутро вручну. На створення костюму витратила всього пів дня».

5. Багряна відьма

Галас довкола постаті цієї героїні стихне ще не скоро, адже попереду на нас чекає як мінімум один масштабний проєкт, де обов‘язково з‘явиться Ванда – «Доктор Стрендж: в мультивсесвіті божевілля». Багряна відьма стрімко увірвалась не лише в кіноіндустрію, а й на Comic Con Ukraine.

lizabetkaaa_cosplay: «Вперше побачила Багряну відьму в стрічці про Месників, де її образ було екранізовано. Мені вона імпонує своїм характером, прагненням боротися за тих, кого любить і просто цікавою історією. Найскладнішими в образі були рукавички з підсвіткою. При їх створенні потрібно було використовувати багато схем, дротів і паяльник. Також досить складно було зробити плащ».

Можливо, настав час і тобі спробувати себе в ролі улюбленого супергероя? Обирай персонажа, створюй костюм і обов‘язково приходь на Comic Con Ukraine, який проходить на Арт-заводі «Платформа». Пам‘ятай – супергероєм може стати кожен. Квитки за посиланням.

Авторка тексту: Аліна Гузь

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь