Спецпроєкти

5 гаджетів для автомобілів і мотоциклів, які зроблять будь-яку поїздку приємнішою


Ми відібрали девайси і застосунки для поїздок: від жилетів безпеки для двоколісних райдерів до компактних кавових автоматів, які живляться від прикурювача.

Відеореєстратор Garmin Dashcam Tandem

Погане освітлення доріг загального користування є однією з причин великої кількості ДТП. Розробники гаджетів для автомобілістів намагаються вирішити це питання. Так на ринку з’явився відеореєстратор Dashcam Tandem від Garmin.

Він має камери з полем огляду 180°, а два об’єктива дозволяють спостерігати за тим, що відбувається на вулиці та в салоні. Головною перевагою пристрою є те, що він має режим нічного бачення.

Цей відеореєстратор став в нагоді водіїв сервісів таксі Uber і Lyft. У компанії зазначили, що він дозволяє фіксувати непередбачені сварки. А тому менеджери можуть детально розібратися в ситуації та знайти винуватців. Також у разі аварії система Dashcam Tandem збереже відеозапис з зазначенням точних координат ДТП.

Відеореєстратором можно керувати голосом. Хоча підтримки російської та української мов поки що немає. Девайс досить компактний і зручний, його легко встановити та налаштувати. Водночас програмне забезпечення інколи дає збій, а батарея сильно нагрівається.

Смачна кава разом з тобою

Автомобілістам-кавоманам тепер не потрібно зупинятися біля найліпшою заправки. Автогібридна кавоварка Handpresso Auto підключається до прикурювача, готуючи еспресо або американо лише за 2 хвилини. Девайс досить компактний, щоб вміститися в підставку для чашки, і чудово переварює як фірмові капсули, так і звичайну мелену каву. Ідеальний варіант для подорожей.

Подушки безпеки для мотоциклістів

Відомий факт, що мотоцикл є найнебезпечнішим видом транспорту. Тому розробники мотоекіпіровки постійно працюють над тим, щоб тіло райдера залишилося максимально неушкодженим після ДТП.

У 2019 році компанія Dainese випустила Smart Jacket – розумний жилет, який по сумісництву є подушкою безпеки.

Після зіткнення або падіння подушка надувається за допомогою компактного балону зі стисненим повітрям, захищаючи найбільш вразливі місця: хребет та грудну клітку (деякі моделі прикривають область шиї та ключиці). В здутому стані жилет є досить зручним, він не сковує рухи та чудово одягається зверху будь-якої екіпіровки.

З 2018 року пілоти Moto GP зобов’язані користуватися цими жилетами, часто вони розміщуються всередині мотокуртки. Марк Маркез в такому жилеті впав на швидкості близько 340 км/ч і не тільки вижив, а й зміг брати участь в наступній гонці.

Але пам’ятайте, що наявність такого жилету – це не привід літати вулицями міста.

Шоломи з фантастичних фільмів

Багато мотоциклістів, які полюбляють науково-фантастичні фільми, хотіли би мати шолом з майбутнього, на візор якого проектувалися б GPS-карта, погода, відеодзвінки та багато іншого. Завдяки технології HUD (Head-up display, проектування зображення на дисплей) вже створена подібна продукція. Але не все так просто.

В 2020 році тайванська фірма Jarvish представила розумний мотошолом Х та пообіцяла випустити на ринок просунуту модель X-AR. Jarvish X можна придбати за 900 доларів. За ці гроші ви отримуєте фронтальну камеру 2К, динамік, мікрофон, застосунок для телефону, WiFi та Bluetooth, підтримку карти пам’яті та 4 години автономної роботи. Jarvish X-AR з технологією HUD планували продавати в 2019 році.

Поки що цю модель ще розроблюють.

Водночас відомі виробники мотоекіпу, наприклад, SHOEI, підхопили ідею і вже заявили, що готові випустити на ринок свій високотехнологічний шолом IT-HT.

Також перспективним виглядає проект EyeRide HUD, який дозволяє купити комплект з HUD-дісплею, гарнітури та кріплень. Найголовніше, він чудово підійде для будь-якого шолому. На сайті стартапу можна знайти велику кількість позитивних відгуків.

Чи вартує воно того, коли можна поставити звичайний LCD-дисплей з кращою роздільною здатністю та якістю зображення?

Датчик тиску в шинах Zumo від Garmin

Тиск в шинах має завжди відповідати показникам в техпаспорті. Таким чином вони будуть мати ідеальну температуру, забезпечувати оптимальне зчеплення, найкоротший гальмівний шлях та рівномірний знос. Автомобілісти всі ці параметри можуть контролювати за допомогою комп’ютеру. Мотоциклістам важче, досить мало моделей мотоциклів мають стоковий LCD дисплей для виводу інформації датчиків. А тому найпростіший спосіб моніторити тиск в шинах можна регулярно відвідуючи шиномонтаж.

Зменшити кількість безцільних поїздок можна за допомогою компактного пристрою Zumo від згаданої компанії Garmin. Дані можуть відображатися на GPS-пристрої Zumo moto Garmin, а також у застосунку смартфона. Пристрої потрібно розмістити на штоках клапанів, вони чудово підходять для подорожей. Живлення відбувається від крихітних змінних акумуляторів, яких вистачає на 18 місяців, оскільки вони працюють виключно з початком руху транспорту.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь