Спецпроєкти

10 червня відбудеться благодійний вечір «Наука – це вона». На ньому оголосять переможниць конкурсу есе про жінок-науковиць


Освітній проєкт STEM is FEM за підтримки ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні організовує 10 червня благодійний вечір «Наука – це вона».

Про це для bit.ua повідомили STEM is FEM.

Подробиці

У рамках освітнього арт-проєкту «Наука – це вона» п’ять сучасних ілюстраторів та ілюстраторок намалювали портрети 12 українських науковиць. У молодіжному конкурсі есе про жінок-науковиць взяли участь дівчата підлітки від 14 до 21 року, які розповіли свої думки про цих особистостей. Загалом, надіслали 561 роботу, серед яких обрали 12 найкращих.

На благодійному ввечері оголосять переможниць конкурсу. А також проведуть мистецький аукціон, щоб зібрати кошти на освітній грант для гран-прі переможниці, які додадуть до стипендії у розмірі чотирьох тисяч доларів. Лотами будуть надруковані картини від ілюстраторів з підписами авторів або у форматі крипто-арту.

12 переможниць отримають призи від STEM is FEM та партнерів, і зможуть попрацювати з професійними редакторками. Після оголошення переможниць, їхні есе додадуть до 12-ти портретів і відправляться подорожувати Україною. Усі, хто хоче прийняти виставку у себе в школі, бібліотеці, музей, можуть написати організаторам.

Проєкт є частиною глобальної кампанії UN Women «Покоління рівності», що закликає до змін задля досягнення рівноправ’я.

STEM is FEM – благодійний освітній проєкт, що займається популяризацією технічних спеціальностей серед українських школярок

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь