Спецпроєкти

У Вільнюсі пройшов мітинг проти легалізації одностатевих партнерств


У Литві в червні планують розглянути законопроєкт, який легалізує одностатеві партнерства.

Про це пише DW.

Подробиці

Автором законопроєкту виступив відкритий гей Томас Вітаутас Раскявічю. Він рекомендує надати парам право на визнання спадку, спільне володіння майном і зміну прізвища. Проте в законопроєкті немає інформації про те, чи дозволять одностатевим парам всиновлювати дітей.

У суботу, 15 травня, у столиці Литви, Вільнюсі, пройшов політичний мітинг на підтримку традиційної сім’ї та проти ратифікації Стамбульської конвенції.

Нині в Литві діє заборона на проведення мітингів, проте вона не поширюється на політичні зібрання. За даними місцевої поліції, у мітингу взяли участь 10 тисяч людей.

Учасників демонстрації закликали зібратися біля парламенту, коли уряд розглядатиме цей законопроєкт. За попередніми свідченнями, є висока ймовірність того, що законопроєкт ухвалять.

Раніше ми розповідали, що Sony показала перші кадри з нової «Попелюшки» з гендерно-нейтральною феєю-хрещеною. Нова інтерпретація «Попелюшки» стане мюзиклом. Попелюшку зіграє кубино-американська співачка Каміла Кабельо, принца ─ британський актор Ніколас Ґоліцин. А гендерно-нейтральну фею-хрещену зіграє Біллі Портер.

Портер зазначив, що фільм-мюзикл стане «класичною казкою для нового покоління».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь