Спецпроєкти

Велика кількість супутників Ілона Маска заважає астрономам досліджувати зоряне небо


Астрономи скаржаться на велику кількість супутників Starlink, OneWeb та інших компаній на орбіті, адже вони заважають їм працювати.

Про це пише Vox.

До чого тут Ілон Маск?

Астрономи пояснюють, що супутники надто яскраві, їх видно навіть неозброєним оком на нічному небі. Вони відбивають світло, руйнують цілісну картину, яку роблять телескопи у всьому світі. Очистити ці відблиски можна, проте це займає дуже багато часу.

Тому це заважає астронавтам проводити свої дослідження. Нині на орбіті мітиться 1 300 супутників Ілона Маска Starlink, але це число він планує збільшити до 13 тисяч.

Для розв’язання цієї проблеми астронавти підготували доповідь про супутники та їхню шкоду для розвитку науки й надіслали її в ООН. Проте вони визнають, що, найімовірніше, це «війна, яку їм не виграти».

У доповіді астронавти просять регулювати вигляд супутників. Важливо, щоб вони виготовлялися з таких матеріалів, які не відбивають так багато світло. Пропонується затвердити правила, які будуть діяти у всьому світі.

Колись SpaceX уже працювали з вченими, щоб зменшити відбивання світла зі своїх супутників. Проте астронавти додають, що Starlink Ілона Маска не відповідають усім рекомендаціям і досі створюють проблеми.

Раніше ми розповідали, що аерокосмічну компанію українця Полякова оцінили в 1 мільярд доларів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь