Спецпроєкти

Німецькі священики у прямому ефірі благословлять ЛГБТ-пари, бо «не згодні із застарілою сексуальною мораллю»


Десятки німецьких католицьких священиків з різних міст країни благословлятимуть ЛГБТ-пари і більшість транслюватиме це в прямому ефірі.

Про це пише CBS News.

Подробиці

У березні 266 німецьких теологів виступили проти постанови Ватикану, де ті заявили, що не благословлятимуть ЛГБТ-пари на шлюб. Постанову опублікували після суперечок щодо слів Папи Римського Франциска у документальному фільмі «Франческо».

«Гомосексуальні люди мають право на сім’ю. Вони діти Божі. Нам потрібні закони про громадянські союзи, щоб таким чином захистити їх права», — заявив у фільмі Папа.

Зокрема, у постанові, яку нещодавно опублікував Ватикан, спростовують заяву Папи і додають, що мова йде про громадянські союзи, а не про офіційні шлюби.

Проти цієї заяви і виступили теологи в Німеччині. Нещодавно пастори опублікували список церков з різних німецьких міст, де 9 і 10 травня відбудуться служби, де благословлять гомосексуальні пари, адже вони «не погоджуються із застарілою сексуальною мораллю».

Над однією з церков повісять банер з написом «Ви любите один одного? Ми вас благословляємо!».

«Нам потрібно чесне богословське обговорення; церква повинна нарешті визнати, що сексуальність є частиною життя. І не тільки в шлюбі чоловіки і жінки, але і у всіх вірних, гідних і поважних любовних відносинах. Все інше вже застаріло. І не відповідає нашому образу Бога. Ми віримо, що Бог любить нас такими, якими ми є», — сказала очільниця форуму з проблем сексуальних меншин і одностатевих союзів при «Синодальному шляху» Біргіт Мок.

Раніше ми розповідали, що Елтон Джон засудив Католицьку церкву і звинуватив у лицемірстві після відмови благословляти одностатеві шлюби.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь