Спецпроєкти

Найкращі умови для ІТ-бізнесу: Дія City залучатиме іноземні інвестиції


Проєкт Дія City стане першим кроком у будівництві нової податкової системи в Україні. Він допомагатиме українським ІТ-компаніям залучати іноземні інвестиції.

Про це розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на пресконференції.

Подробиці

Проєкт Дія City передбачає зафіксоване податкове навантаження на рівні спрощеної системи оподаткування.

Також сюди входять:

  • спеціальні ставки для працівників IT-компаній: ПДФО — 5%, ЄСВ — 22% від мінімальної зарплати, військовий збір — 1,5%;
  • можливість компанії вибирати, який корпоративний податок сплачувати, — податок на прибуток (18%) чи податок на виведений капітал (ПнВК) за ставкою 9%.

«Податкові умови Дія City спрямовані на розвиток інвестицій. Вони дадуть можливість українським IT-компаніям та стартапам легше залучати іноземні інвестиції. Завдяки цьому, світові IT-компанії також активніше відкриватимуть свої представництва в Україні, що позитивно вплине на українських IT-фахівців — збільшиться кількість робочих місць та конкуренція за кваліфіковані кадри, а отже — зросте заробітна плата», — додав народний депутат та заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації Єгор Чернєв.

Запропоновані такі умови для залучення інвестицій:

  • 0% податку на дохід від реалізації фізособою частки в компанії-резиденті Дія City, якщо вона володіла часткою більше ніж 1 рік;
  • 0% на дохід фізосіб як дивіденди, які нараховані компанією-резидентом за умови їхньої виплати не частіше ніж раз на 2 роки;
  • податкова знижка (з ПДФО) на суму інвестицій в українські стартапи. Розмір знижки залежатиме від суми угоди.

«Відсутність альтернативних законопроєктів і широка підтримка бізнес-спільноти підтверджує, що нам вдалося знайти правильний баланс і напрацювати кращі з можливих податкових умов для ІТ в Україні», — пояснив Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Ми розповідали, що у першому читанні вже ухвалили податковий законопроєкт про Дія City.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь