Спецпроєкти

Лабрадудль на ім’я Дігбі врятував жінку, яка хотіла вкоротити собі віку


У Великобританії трирічний лабрадудль на прізвисько Дігбі врятував жінку, яка хотіла вкоротити собі віку.

Про це пише Insider.

Як собаці вдалося врятувати жінку?

15 червня, у вівторок, на мості в Девоні жінка хотіла вкоротити собі віку. Поліції не вдавалося переконати її зійти з мосту на землю. Саме тоді рятувальникам надійшло повідомлення про цей інцидент.

Пожежні рятувальники взяли з собою лабрадудля Дігбі, який працює в службі терапевтом. Коли жінка його побачила, то відволіклася від свого бажання зістрибнути й почала говорити з рятувальниками про собаку та про його роботу в пожежній службі.

«Її запитали, чи не хотіла б вона прийти й познайомитися з Дігбі, якщо зійде з моста, і раді сказати, що вона погодилася», ─ розповіли рятувальники.

Жінку забрали з мосту і зараз їй надають психологічну допомогу.

Лабрадудль Дігбі працює терапевтом у пожежно-рятувальній службі Девони з 2018 року. Він допомагає пожежникам, які зіткнулися зі складними інцидентами на роботі, надає їм емоційну допомогу та запобігає виникненню посттравматичного стресу.

Раніше ми розповідали, що собака Банана з Донецької області отримав сертифікат «терапевта».

Собаки-психологи потрібні, наприклад, для того, щоб надзвичайники могли звернутися до психологів із тваринами та зняти стрес, напругу й тривогу під час спілкування із «зоопсихологами».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь