Спецпроєкти

Статистика ООН: понад 100 мільйонів працівників потрапили в категорію бідних через пандемію


Пандемія COVID-19 скоротила робочі години та якісні місця працевлаштування. Через це понад 100 мільйонів людей опинилися на межі бідності.

Про це пише видання AFP.

Докладніше

У 2020 році через пандемію було втрачено 8,8% робочих годин у світі порівнюючи з четвертим кварталом 2019 року. Це припадає приблизно на 255 мільйонів робочих місць із повною зайнятістю.

Враховуючи, що ситуація починає налагоджуватися, у світі все ще не вистачатиме 100 мільйонів робочих місць із повною зайнятістю до кінця року.

108 мільйонів працівників почали належати до категорії бідних або вкрай бідних. Їхні сім’ї живуть у середньому на 3,20 долара на людину в день.

Зайнятість молоді впала на 8,7%, а зайнятість літніх людей – на 3,7%.

Також у звіті ООН зазначають, що пандемія непропорційно вплинула на жінок, які випали з ринку праці більшою мірою, ніж чоловіки.

Також прогнозують, що зайнятість повернеться до рівня, на якому вона була до пандемії, лише ближче до 2023 року. У 2022 році очікується 205 мільйонів безробітних людей.

Глобальна зайнятість відновиться до кінця 2021 року лише за умови, якщо ситуація з COVID-19 почне стабілізуватися. Але відновлення буде різним через нерівний розподіл вакцин. Зокрема, у звіті зазначають, що понад 75% усіх вакцин відправили лише в 10 країн світу.

Раніше ми розповідали, що менш як 1% людей відчули побічні ефекти після вакцинації проти COVID-19 в Україні.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь