Спецпроєкти

Розпочалася вакцинація компаній зі штатом понад 50 людей: як записатися?


22 червня стартувала вакцинація компаній зі всієї України, які мають у штаті понад 50 людей.

Про це повідомило МОЗ.

Як записатися?

Ми вже розповідали, що компанії можуть записати своїх працівників у чергу на щеплення проти COVID-19 без обмежень щодо галузі роботи.

Керівництво компанії повинно скласти список охочих вакцинуватися проти COVID-19, але не менш як 50 осіб. Також варто врахувати, що одна мобільна бригада може щепити тільки 100 осіб. Далі мають призначити відповідальну людину, яка організовуватиме процес вакцинації.

У МОЗ зазначають, що вони постійно збільшують кількість мобільних бригад і готують новий формат вакцинації.

«Вакцинація працівників компаній допоможе зменшити передачу вірусу в середині колективів та сприятиме їхній безпечній роботі. Закликаю керівників підприємств скористатися такою можливістю та убезпечити себе та своїх працівників», – додав Денис Шмигаль.

Щоб записатися на вакцинацію колективу, потрібно залишити заявку за номером контакт-центру – 0 800 60 20 19. Вакцинація компаній відбуватиметься згідно з тією послідовністю, у якій вони записувалися через контакт-центр.

Якою вакциною щеплюватимуть та яке приміщення підготувати для вакцинації?

Працівників компаній щеплюватимуть вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Коли настане черга приїзду мобільної бригади до конкретної компанії, регіональний координатор МОЗ зателефонує відповідальній особі та повідомить усю необхідну інформацію.

До приїзду бригади компанія повинна підготувати приміщення для вакцинації та кімнату для медичного спостереження після щеплень упродовж 30 хв.

Приміщення для вакцинації повинно бути відділене від робочої зони, мати вентиляцію або вікно, а також достатньо простору для мобільної бригади (мінімум 3 людини). Воно має бути обладнане кушеткою та стільцями, мати столик, який може помістити сумку-холодильник, ін’єкційні матеріали та коробку для безпечної утилізації шприців, мати доступ до рукомийника.

Приміщення для спостереження після щеплень повинне вміщати від 5 до 10 людей і мати засоби індивідуально захисту для кожного працівника на кожні дві години.

Докладніше з умовами організації цих приміщень можна ознайомитися за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь