Спецпроєкти

8 божевільних документальних серіалів від Netflix


Документалки – це можливість пірнути у всесвіт незвичайних тем, що хвилюють кожного. Це можуть бути історії про музику, психологію людини, їжу, спорт, махінації чи холоднокровних вбивць. Ось добірка найкращих документальних серіалів Netflix, перегляд яких мине на одному диханні.

Dirty Money («Брудні гроші»), 2018-2020

Соціокультурна документалка про сучасну Америку зі всіма підводними каменями. Епізоди серіалу розповідають історії про викриття американської корупції, жадібності й злочинності в глобальній економіці країни. За допомогою серіалу можна дізнатися про фінансові скандали й про псування життя звичайних людей через великі корпорації.

Формат: серіал налічує 2 сезони та 11 епізодів (епізод триває від 50 до 70 хв).

Tiger King («Король тигрів»), 2020

Найпопулярніший та найгучніший документальний серіал, що знайшов прихильників у всьому світі. Сюжет розгортається так, що навіть у фіналі серіалу дивуєшся інтригам і таємницям, які приховують герої. Це історія не тільки про захист екзотичних кішок, божевільного власника зоопарку – це серіал про людей, які дивують варварськими вчинками.

Формат: 1 сезон та 7 епізодів (тривалість епізоду – від 40 до 49 хв).

Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer («Нічний Мандрівник»), 2021

Напружений мінісеріал про жорстокого серійного вбивцю Річарда Раміреса, котрий шукає жертв у темряві. Документалка заснована на реальних подіях. Вона побудована шляхом розслідування злочинів й пошуку нещадного зловмисника. Чи вдасться детективам зупинити серію викрадень і вбивств? Дивіться серіал, аби дізнатися про долю нічного сталкера.

Формат: 1 сезон та 4 епізоди (тривалість епізоду – 48 хв).

Cheer («Чірлідерки»), 2020

Серіал розповідає глядачам про черліденг та команду коледжу Наварро, яка намагається виграти заповітний національний титул. Культура черліденгу розкривається через історії звичайних людей, які віддають своє життя спорту й стикаються з проблемами перед тим, як вийти на арену.

Після виходу документального серіалу інтерес до черліденгу значно зріс. Усе більше коледжів стали заохочувати студентів до занять саме цим видом акробатичного спорту.

Формат: 1 сезон, 6 епізодів тривалістю від 55 до 66 хв.

Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer («Не чіпайте котиків»), 2019

Якщо ви ще не бачили цієї документалки, тоді скоріш вмикайте Netflix. Це справжній шедевр кіноіндустрії: серіал здобув премію «Еммі» за найкращий сценарій для документальної програми.

Він розповідає про неврівноваженого вбивцю, який виставляє в мережу жорстокі відео знущань із кішок. Ця подія змушує небайдужих людей розпочати полювання на злочинця. Серіал – це запекла боротьба за справедливість і пошук холоднокровного вбивці серед інтернет-користувачів.

Формат: 1 сезон, 3 епізоди тривалістю 57-66 хв.

Salt, Fat, Acid, Heat («Сіль, жир, кислота, жар»), 2018

Героїня серіалу Самін – американська шеф-кухарка, що подорожує й розповідає про чотири головні інгредієнти будь-якої успішної страви. Серіал не тільки розкриває кулінарні тонкощі, а й зачаровує харизмою ведучої та кадрами їжі.

Не рекомендуємо дивитися цей серіал із порожнім шлунком. Насолоджуйтеся цікавими історіями Самін і запам’ятовуйте секрети кулінарних шедеврів.

Формат: 1 сезон, 4 епізоди тривалістю 40-48 хв.

Evil Genius («Злий геній»), 2018

Серіал розповідає небанальну, неочікувану й жахливу історію про пограбування банку. Епізоди показують нам повну картину божевілля, яке відбувалося у 2003 році. Подивившись серіал, можна дізнатися всі таємниці вбивства Браяна Уеллса, а також низку виняткових кримінальних подій, які призвели до участі в пограбуванні банку в Пенсільванії.

Формат: 1 сезон, 4 епізоди тривалістю 45-53 хв.

Sex, Explained («Аби ви все зрозуміли про секс»), 2020

Документальний серіал про важливість секс-освіти. Це хроніка про історію сексу, сексуальність та збудження з фізіологічного погляду. Мінісеріал – відкриття для тих, хто хоче розібратися в тонкощах сексу, сексуальних фантазіях і питаннях вагітності.

Формат: 1 сезон та 5 коротеньких епізодів тривалістю 17-26 хв.

Документальні серіали дарують нам можливість насолодитися незвичайними сюжетами за короткий час. Тож скоріш вибирайте, що подивитеся вже сьогодні ввечері.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь