Спецпроєкти

Мінцифра тестуватиме бета-версію ковідних сертифікатів у Дії. Вакциновані громадяни можуть долучитися


У вівторок, 29 червня, Мінцифра запустила бета-тестування ковідних сертифікатів у Дії. Вона запрошує вакцинованих двома дозами громадян долучитися.

Про це повідомляють у Мінцифрі.

Як долучитися?

Як зазначає Мінцифра, Україна стала однією з перших країн, яка розпочала комунікацію з командою ЄС щодо впровадження ковідних сертифікатів.

Бета-тестування ковідних сертифікатів у Дії розпочалося сьогодні, 1 липня. Усі тестувальники дістануть до них доступ на 48 годин. Долучитися можна за посиланням.

Стати тестувальником сертифікату може громадян чи громадянка України, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19. Важливо, щоб обидві дози були отримані в Україні.

«Ваші відгуки допоможуть команді Мінцифри знайти недоліки та максимально швидко їх усунути перед проведенням оцінки сертифікатів згідно з вимогами ЄС», – пояснюють у Мінцифрі.

У Дії ковідний сертифікат працюватиме так само як інші документи в застосунку. Відсканувати його можна буде за допомогою QR-коду.

Також пізніше в Дії з’явиться можливість згенерувати ковідний сертифікат у випадку, якщо ви перехворіли або отримали негативний ПЛР-тест.

Ковідний сертифікат дає можливість вільно подорожувати та підтверджує ваш статус про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах.

Документ розробляють з урахуванням вимог EU Digital COVID Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate ВООЗ. Технічною реалізацією спільно керують команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, ДПСУ.

Раніше ми розповідали, що київський центр вакцинації працюватиме п’ять днів поспіль. Окрім цього, записані на щеплення в Дії зможуть щепитися в пунктах вакцинації в Центрах первинної медико-санітарної допомоги.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь