Спецпроєкти

Хакатон Sikorsky Hack: Що? З ким? І навіщо?


«Ви не можете вчитися
тільки читаючи або слухаючи»

Майкл Махемофф, Google inc

Усі знають, що таке конференція, семінар, майстер-клас. А вебінар, on-line тренінг та марафон стали звичним способом навчання для розв’язання проблем у бізнесі та в житті. І тільки зараз до нас «прийшли» хакатони. Тепер цей термін лунає звідусіль. Адже він дає надзвичайну користь для всіх учасників.

То чому б не скористатися цим? Взяти участь і вирішити кілька проблем «одним махом»?

Таку можливість 12-14 серпня надає IT-бізнес у складі PM Partners на чолі з Максимом Прохоровим і коворкінгом HUB 4.0 на чолі з Валерієм Омельченком, організовуючи Хакатон Sikorsky Hack у межах міжнародного фестивалю стартапів Sikorsky Challenge.

Sikorsky Hack – це місце для свіжих ідей у п’яти секторах економіки: промисловий high-tech, зелена енергетика, воднева економіка, екологія, здоров’я людини, скорочення викидів та перероблення сміття, в аграрному секторі та бізнесі загалом.

Тут створюють сміливі рішення, які допоможуть представникам бізнесу адаптуватися до нових реалій посткарантинної реальності, і своєрідну платформу, що дає можливість реалізувати в Україні проєкти та продукти, які потрібні економіці сьогодні й зараз.

Що ж таке хакатон?

Саме слово утворилося від англійських слів «hack» і «marathon», тож дослівний переклад може звучати як «марафон для хакерів».

По суті, це змагання, у якому командам потрібно за короткий час розробити прототип продукту для розв’язання певної проблеми, з якою зіткнувся бізнес-замовник. Наприклад, це може бути вебсервіс або мобільний додаток.

Замовники чи спонсори оформляють проблеми в кейс і залучають експертів для консультацій. Команди збираються в two-pizzas-team по 3-7 осіб: розробники, дизайнери, аналітики, маркетологи та інші фахівці ІТ та бізнес-сфери. До речі, two-pizzas-team – команда на 2 піци, тобто компанія, що може відновити енергію, підкріпившись двома піцами.

Коли хакатони тільки стартували на початку нульових у Кремнієвій долині, учасники часто приходили разом зі спальними мішками й зовсім не покидали майданчик. Якщо люди безперервно працюють у команді в такому форматі, у них часто виходить знайти нетривіальні рішення для звичних завдань. Максим і Валерій, організатори Sikorsky Hack, усміхаючись, кажуть, що спати можна буде вдома, але заряду емоцій і користі для бізнесу та учасників Sikorsky Hack менше точно не буде, ніж у Кремнієвій долині.

З ким?

Інноваційна екосистема Sikorsky Challenge 2021 вже зібрала майже 300 стартапів, а хакатон планує зібрати 150+ учасників з ІТ-індустрії та студентів. Хакатон Sikorsky Hack – це 48 годин на вирішення суто бізнес-завдань від спонсорів і менторів у вигляді візуально готових прототипів, які можна брати в подальшу розробку самим замовникам.

Навіщо та чи варто брати участь у Sikorsky Hack?

Звичайно варто! Адже, взявши участь, можна дістати за 2 дні те, що без хакатону досягається тижнями, а то й місяцями.

Якщо ви з бізнесу й у вас є проблеми, які ви хочете вирішити, то подавайте заявку на участь! Ви матимете розв’язання своїх технічних проблем НЕстандартним способом, прототип цього рішення й команду, яка готова реалізувати його повністю і, звичайно ж, партнерів готових підтримувати діяльність вашого бізнесу.

У випадку, коли ви хочете поділитися своїм досвідом як ментор, подавайте заявку на участь! Ви здобудете класний організаторський досвід, нетворкінг, можливість реалізувати ваші ідеї разом із командами та, можливо, команду, яка залишиться з вами для розв’язання проблеми.

Якщо ж ви хочете підтягнути свої навички роботи в команді, здобути нові знання, а також змінити свій погляд на розв’язання проблем, подавайте заявку на участь! Ви матимете нові знайомства, нові проєкти й, можливо, нову роботу = роботу своєї мрії.

Що робити, якщо ви не з IT?

Реєструватися! Sikorsky Hack – це можливість показати себе не тільки для розробників програмного забезпечення, а й для графічних і web-дизайнерів, економістів, фінансистів, PR- та маркетинг-спеціалістів, аналітиків, підприємців, винахідників і студентів усіх перерахованих вище спеціальностей.

Організатори закликають приєднуватись до трендів та перевірити, наскільки ви круті. «Давайте хакнемо проблеми українського бізнесу разом!» – гасло цього хакатону.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь