Спецпроєкти

У Києві відкрили Інноваційний центр хірургії серця та судин


15 липня в Києві відкрили Інноваційний центр хірургії серця та судин «Добробут». Він розташований за адресою: місто Київ, Повітрофлотський проспект, 54.

«Інноваційний центр хірургії серця та судин – це дев’ять поверхів і 10 тисяч кв. м. Потужність центру дозволяє розмістити 71 пацієнта на стаціонарне лікування.

Інноваційний центр оснащений найсучаснішим медичним обладнанням, серед якого є ангіограф Siemens Artis Q і томограф Siemens Somatom X останнього покоління», – розповів журналістам генеральний директор ММ «Добробут» Олег Калашніков.

Унікальна технологія операцій і благодійний проєкт

Завідувач відділення кардіохірургії Олександр Бабляк заявив, що «Добробут» – єдиний центр кардіохірургії в Україні та один з небагатьох у світі, у якому кардіохірургічні операції проводяться мініінвазивно у понад 80% всіх «відкритих» операцій на серці. Це метод, який дозволяє скоротити час на реабілітацію пацієнта.

«Це стало можливим завдяки впровадженню інноваційної методики мініінвазивного багатосудинного коронарного шунтування, автором якої є я», – зазначив Олександр Бабляк.

Також мережа «Добробут» запускає всеукраїнський благодійний проєкт «Велике майбутнє маленьких сердець». Відтепер діти з вродженими вадами серця, для яких показані мініінвазивні операції, зможуть отримати їх безоплатно.

«Подібні мініінвазивні операції при складних вроджених вадах серця є найсучаснішим досягненням світової кардіохірургії. Враховуючи, що наша команда володіє цими методиками, ми вирішили зробити їх доступними для дітей в Україні незалежно від рівня соціального забезпечення їхніх сімей.

Ми плануємо проводити 50 операцій на рік. Фінансування проєкту взяли на себе американський благодійний фонд, а також благодійний фонд «Добробут». Операції проводитимуть в Інноваційному центрі хірургії серця та судин», – зазначив Олександр Бабляк.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь