Спецпроєкти

Заява МОЗ: через штам «Дельта» ситуація в Україні погіршується


Головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю виданню «Українська правда» заявив, що через штам «Дельта» ситуація в Україні погіршується.

Чого очікувати?

В Україні зареєстрували вже 17 випадків інфікування штамом «Дельта». Проте не всі ці випадки зафіксовані в людей, які подорожували найближчим часом.

«Більшість – на рівні Києва, бо тут кращий доступ до лабораторних потужностей і більше іноземців. Два первинних випадки в нас зареєстровано в Олександрівській лікарні (Києва – УП), п’ять – у Центрі громадського здоров’я. 7 випадків – у Закарпатській області й 3 – у Львівській. Тобто Київ, Львівщина і Закарпаття – три регіони, де офіційно зареєстрована «Дельта», – заявив Ігор Кузін.

Кузін пояснює, що вторинні випадки інфікування серед людей, які не виїжджали з України вказують на те, що штам передавався в домашніх умовах. Він стверджує, що поступово «Дельта» вже поширюється Україною.

Також Кузін додав, що штам «Дельта» стає домінантним над іншими штамами в країні через чотири тижні.

«Це доволі швидко. Що ми бачимо по його характеристиках: він справді є на 50% більш трансмісивним, тобто швидше передається. Він призводить до більшої кількості госпіталізацій – майже у 2,6 раза частіше за «Альфу» і до більшої потреби в невідкладній допомозі – приблизно в 1,6 раза», – розповів Ігор Кузін.

Штам «Дельта» зафіксували вже в сусідніх країнах – Росії, Польщі, Румунії та Словаччині.

Нагадаємо, що в Києві через штам «Дельта» помер перший пацієнт. Київські медики розповіли, що новий штам коронавірусу протікає агресивніше та швидше, ніж попередні.

На 2-3 день після госпіталізації деякі пацієнти вже не можуть самостійно дихати. Вік важких пацієнтів – 30-40 років.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь