Спецпроєкти

У центрах масової вакцинації всім охочим стала доступна вакцина Pfizer


У центрах масової вакцинації відтепер доступна вакцина Pfizer для всіх охочих.

Про це повідомляє МОЗ.

Подробиці

У МОЗ зазначають, що до кінця липня в Україну мають доставити близько одного мільйону доз вакцин проти COVID-19 Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Тому відтепер вона доступна в центрах масової вакцинації для всіх охочих.

Проте пріоритетність надаватимуть людям літнього віку та громадянам із подібними захворюваннями.

У центрах також доступні вакцини CoronaVac для щеплення першою та другою дозою й AstraZeneca для тих, хто отримує другу дозу від будь-якого виробника Covishield, AstraZeneca-SKBio.

«Усі вакцини, які використовує Україна, схвалені ВООЗ, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19. Тож не зволікайте, допоможіть своїм літнім родичам та знайомим записатися до зручних для них пунктів щеплень та за можливості робіть щеплення самі, поки до нас не дісталася хвиля захворювань на новий небезпечніший штам коронавірусу “Дельта”», – пояснює головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Також він нагадав, що вакцина CoronaVac за останніми дослідженнями ефективна на 83,5% у протидії захворюванню та запобіганню госпіталізації.

Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплення можна переглянути за посиланням.

З 5 до 11 липня в Україні вакцинували 563 952 людей проти COVID-19. Загалом першою дозою вже щепилося 2 311 690 осіб, а двома дозами – 1 177 642.

Ми розповідали, які країни дозволяють в’їзд українцям зі щепленням вакциною CoronaVac.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь