Спецпроєкти

Попросила про захист: білоруська спортсменка Христина Тимановська прилетіла до Польщі


Білоруська спортсменка Христина Тимановська дістала дипломатичний захист Польщі через страх за свою безпеку в Білорусі й 4 серпня прибула до Варшави.

Про її прибуття повідомив опозиціонер Павло Латушко, який нині теж проживає в Польщі.

Що відбувається?

У вівторок, 4 серпня, Тимановська повинна була вилетіти до Варшави, оскільки Польща надала їй та її чоловікові гуманітарну візу. Однак легкоатлетка вирушила до Відня. Маршрут змінили в останній момент заради безпеки спортсменки: вона летіла з пересадкою в Австрії.

«Ми раді, що Христині Тимановській вдалося щасливо дістатися до Варшави! Сподіваємося, що агонія режиму невдовзі закінчиться, і Христина зможе повернутися до підкорення нових спортивних вершин у новій Білорусі!», — повідомив Павло Латушко.

Як зазначив член білоруської спільноти, який спілкувався зі спортсменкою, дипломати змінили рейс із міркувань безпеки. Після критики щодо білоруських спортивних функціонерів 2 серпня дівчина відмовилась вилітати до Мінська й попросила про захист в аеропорту Токіо. Через два дні 24-річна спортсменка сіла на літак до Європи, долетівши до Варшави з пересадкою у Відні. Польща надала спринтерці та її чоловікові, який утік до Польщі через Україну, гуманітарну візу.

Раніше ми писали, що Міжнародний олімпійський комітет розпочав розслідування ситуації з білоруською легкоатлеткою Тимановською.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь