Спецпроєкти

Сербський відлюдник вийшов зі своєї печери, аби вакцинуватися від COVID-19


Відлюдник із Сербії Панта Петрович, який живе в печері, вийшов у місто, щоб вакцинуватися проти COVID-19.

Про це пише France 24.

Історія Панта Петровича

До того як стати відлюдником, Панта Петрович працював різноробом у Сербії, одружувався й розлучався з жінками. Проте якось відчув, що йому бракує свободи.

Свої останні заощадження він віддав на будівництво трьох невеликих мостів у своєму містечку й перебрався жити в печеру в горах Стара-Планина.

«Я не був вільний у місті. Завжди хтось переходить дорогу: або з дружиною сперечаєшся, або із сусідами, або з поліцією. Тут до мене ніхто не пристає. А гроші? Гроші прокляті, вони псують людей. Ніщо не може розбестити людину так, як гроші», – розповів Панта Петрович.

Панта спить на сіні, у нього є іржава ванна й кілька лавок. Також біля печери він завів невелике господарство: пара кіз, три десятки собак і кішок, голуби та найкращий друг – кабаниха Мара.

Кабаниху Мару він знайшов ще тоді, коли та була поросятком. Він її вигодував із пляшечки, а зараз вона важить 200 кілограмів. Обожнює їсти яблука й купатися з Панта у струмку.

«Вона означає для мене все, я люблю її, а вона мене слухається. Ні за які гроші таке не купиш. Справжній вихованець-компаньйон», – додає Петрович.

У меню відлюдника зазвичай є гриби та риба. У місті він з’являється, щоб добути їжу зі смітників або дістати допомогу від місцевих жителів. Вони часто йому віддають корм для тварин або якусь їжу.

Відлюдник і пандемія

Панта Петрович дізнався про пандемію торік, коли робив вилазку в місто. Він ще тоді вирішив, що вакцинується від COVID-19, щойно з’явиться можливість.

«Коронавірус не вибирає жертв. Він прийде й сюди, у мою печеру. Я хочу отримати всі три дози, включаючи додаткову. Я закликаю всіх пройти вакцинацію», – заявив Панта Петрович.

Йому вже зробили першу ін’єкцію. Петрович додав, що не розуміє позиції та скептицизму антиваксерів. Він вірить, що вакцинація захищає організм.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь