Спецпроєкти

Мавпи на Балі сумують за туристами: через пандемію тварини залишилися без ласощів і розваг


Співробітники заповідника Сангех на Балі розповідають, що їхні мавпи сумують за туристами. Через пандемію тварини залишилися без розваг і ласощів.

Про це пише AP.

Подробиці

Мавпи із заповідника Сангех отримують значно менше бананів, арахісу та інших ласощів, якими їх годували туристи. З початку пандемії на Балі приїжджає мало іноземців.

Тому тварини почали здійснювати набіги на ближнє село в пошуках чогось смачного. Працівники заповідника зазначають, що ці мавпи всеїдні, проте за роки проживання поруч із людьми вони змінили свої вподобання.

Мавпи залазять на стріхи місцевих будинків і чекають, коли балійці винесуть їжу на тераси. Тоді вони й крадуть щось смачненьке для себе.

Ще однією проблемою є те, що через мавп із даху падає черепиця. Місцеві жителі бояться, що без туристів тварини стануть дикими та злими. Вони дають їм фрукти, проте цього недостатньо.

Раніше подивитися на мавп приїжджало 6 тисяч туристів на місяць, зараз – максимум 500 людей.

«Ця тривала пандемія перевершила наші очікування. Дійшло до того, що їжа для мавп стала проблемою», – кажуть співробітники заповідника.

У заповіднику додають, що справа тут не лише в їжі. Мавпам дуже нудно без туристів. Працівники закликають місцевих приходити до лісу й гратися з тваринами, щоб ті не збожеволіли.

Ми розповідали, що в етер прогнозу погоди приєднався пес на ім’я Шторм. Він хотів отримати від ведучого трохи смаколиків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь