Спецпроєкти

Мінцифри обговорило співпрацю з Google: про що домовилися?


Мінцифри обговорило співпрацю з Google, зокрема щодо оптимізації «Дії» та українського YouTube.

Про це повідомив Михайло Федоров.

Про що домовилися?

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся з віцепрезидентом IT-корпорації Google Караном Бхатія під час відрядження у США.

Зокрема вони обговорили політику підбору та рекомендацій на головній сторінці українського YouTube Music і YouTube. За словами Михайла Федорова, українським користувачам рекомендують російський контент.

«Це є неприпустимим, коли в Україні йде війна. Щоб більше не повторювались такі кейси, ми запропонували компанії залучити незалежних українських редакторів, які будуть підбирати контент. Це відкриє можливості для розвитку української музичної та креативної індустрії», – заявив Михайло Федоров.

Також під час зустрічі обговорили можливість для українців користуватися фондом YouTube Shorts. Це спеціальна програма підтримки креаторів на 2021-2022 роки з фондом у 100 мільйонів доларів.

Учасники програми, у яких відео стають популярними й віральними, можуть отримувати від 100 до 10 тисяч доларів.

«В Україні дуже розвинута креативна індустрія. Ми маємо велику кількість рекламних та маркетингових агентств. Наші режисери отримують нагороди за українські фільми. Кліпмейкери знімають відео для світових зірок, наприклад, Coldplay, рекламу для таких компаній як Apple, та високо цінуються в усьому світі», – зазначив міністр.

Програма YouTube Shorts наразі відсутня в Україні.

Під час зустрічі також порушили питання оптимізації співробітництва щодо застосунку «Дія». Деталі не повідомляють.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь