Спецпроєкти

В Україні запускають освітній проєкт у галузі штучного інтелекту AI HOUSE


В Україні запускають освітню екосистему штучного інтелекту й машинного навчання AI HOUSE.

Як це працюватиме?

AI HOUSE – це освітній проєкт для студентів, які хочуть вивчати штучний інтелект і машинне навчання.

Мета AI HOUSE – надавати актуальну освіту молоді в галузі штучного інтелекту та машинного навчання (AI & ML) і створити єдине ком’юніті, де експерти, студенти та ідеї поєднуються задля побудови продуктових AI-стартапів в Україні.

«Сьогодні студенти починають вивчати ML тільки на третьому курсі, водночас працюють уже з другого, тим самим перемикаючись на інші мови програмування. Ми хочемо відкрити студентам можливість вже з другого курсу розвивати свої AI-проєкти, дати знання та навички, фінансування та наш нетворк. Ми робимо одне велике ком’юніті, де досвідчених професіоналів будемо запрошувати менторами до проєктів студентів. AI HOUSE буде проводити регулярні офлайнові ML-буткемпи, олімпіади, гостьові лекції від експертів, хакатони та запускати школи за різними напрямами в машинному навчанні», – ​Богдан Пономар​​, CEO проєкту.

Першим кроком у створенні AI HOUSE стане запуск безплатної ML-школи, анонс якої зроблять у середині жовтня.

У програмі AI HOUSE відбуватимуться регулярні мітапи, воркшопи й технічні конференції за участі міжнародних дослідників і вчених. Проєкт вже підтримали такі експерти:

  • Володимир Кулешов – доцент у Корнелльському університеті, співзасновник і CTO Afresh;
  • Олександр Романко – професор Торонтського університету, викладач в Українському католицькому університеті та Київській школі економіки;
  • Олесь Петрів – CTO Reface;
  • Борис Працюк – CTO Pawa;
  • Альберто Бетелла – бізнес-ангел, експерт та адвайзер кількох компаній та установ, зокрема Європейської комісії;
  • Геннадій Газін – бізнесмен, голова Genesis Philanthropy Group.

Проєкт входить у холдинг Roosh. А ініціаторами виступають Ден Дмитренко та Сергій Токарєв – партнери Roosh. Також учасниками проєкту є компанія Reface, венчура студії Pawa, НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського, Українського католицького університету й Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь