Спецпроєкти

Вчені створили літального робота, який може працювати у складних умовах


Інженери з Каліфорнії створили літального робота, який може працювати у складних умовах.

Про це пише gizmodo.

Що відомо про цього робота?

«Леонардо» (Leo) – це невеликий робот-дрон на двох ногах, який може швидко перемикатися з ходьби на потім. Вага – 2,58 кг, зріст – 75 см. Робот-дрон повністю автономний, у нього вбудовані батарея й датчики. Також він має пропелери й тонкі «ноги», якими він відштовхується від землі, щоб злетіти.

Інженери не лише сконструювали самого робота, але й спроєктували бота з урахуванням ходьби та польоту й розробити спеціалізоване програмне забезпечення для інтеграції різних компонентів.

Його можна використовувати в різних складних і небезпечних роботах:

  • ремонт пошкодженої інфраструктури;
  • встановлення нового обладнання у важкодоступних місцях;
  • відвідування стихійних лих та виробничих аварій.

Дизайн LEO продуманий так, щоб робот мав динамічну двоногу ходьбу по землі й водночас зберігав маневровість і легкість як під час польоту. Інженери також сподіваються створити адаптивні шасі для вертикального зльоту та посадки (VTOL) на складній місцевості.

Команда вже тестувала LEO. Йому придумували різноманітні завдання, починаючи від проходження складних перешкод, підтримання рівноваги до катання на скейтборді та ходіння по натягнутій мотузці.

LEO все ще є прототипом – своєрідним доказом концепції, щоб побачити, чи може двоногий літальний робот виконувати завдання, які в іншому разі було б важко або неможливо виконувати наземним роботам або повітряним безпілотникам.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь