Спецпроєкти

Лялька Барбі разом із командою астронавтів вирушила в тренувальний космічний рейс (фото)


Лялька Барбі, прототипом якої стала італійська астронавтка Саманта Крістофоретті, вирушила в тренувальний космічний рейс.

Про це пише Reuters.

Подробиці

Виробник іграшок Mattel Inc та Європейське космічне агентство об’єдналися в межах Всесвітнього тижня космосу та створили Барбі-астронавтку.

Прототипом Барбі стала італійська астронавтка Саманта Крістофоретті. Саманта готується в липні наступного року вирушити на Міжнародну космічну станцію.

Вона є володаркою рекорду тривалості польоту серед жінок – 199 діб 16 годин 42 хвилини, також їй належить рекорд тривалості польоту серед усіх астронавтів ЄКА.

«Можливо ця історія запалить іскру в серці якоїсь дівчини. Це було б неймовірно. Міні-Саманта вже має певний досвід перебування в невагомості», – розповіла італійська астронавтка.

Барбі разом із командою астронавтів вирушила в тренувальний космічний рейс. Окрім цієї ініціативи, нова лялька створена для того, щоб надихнути молодих жінок на кар’єру в галузях космосу, математики, інженерії та IT-технологій.

У межах цієї ініціативи на сайті Європейського космічного агентства публікують також освітні матеріали з аерокосмічної галузі для школярів.

Частину коштів від продажів Барбі передадуть організації Women In Aerospace на стипендії дівчатам, які вивчають науку про космос.

Нещодавно на честь розробниці вакцини AstraZeneca також випустили нову Барбі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь