Спецпроєкти

Microsoft випустила Windows 11: розповідаємо, що змінилося та як інсталювати оновлення


Корпорація Microsoft випустила нову версію операційної системи – Windows 11, але обіцяє продовжити підтримувати Windows 10.

Про це повідомляє Microsoft.

Що нового з’явилося у Windows 11?

Головна візуальна зміна – це панель «Пуск» у центрі екрана замість лівої нижньої панелі. Також в оновленні з’явилася можливість керувати віджетами й підлаштовувати їх під себе. Окрім цього, тепер можна відкрити декілька програм і сортувати їх за шаблонами за допомогою функції Snap Assist. Наприклад, відкрити браузер, відеодзвінок та нотатки й працювати в них одночасно.

У Windows 11 з’явилася програма для безплатних відеодзвінків Microsoft Teams. До розмови можна додати людей незалежно від того, якими пристроями вони користуються.

Також Microsoft подбала про нові можливості для ігор на ПК і покращила систему безпеки.

З’явився й новий магазин застосунків Microsoft. Популярні програми, як-от Zoom, Discord, OBS Studio, VLC і TeamViewer тепер доступні в Microsoft Store. Найближчими місяцями Microsoft навіть відкриє свій магазин для конкурентів Amazon Appstore та Epic Games Store, тому, можливо, Steam також незабаром з’явиться в Microsoft Store.

Як інсталювати оновлення? 

Повний перехід на нову версію ОС відбудеться до середини 2022 року. Проте вже зараз деякі користувачі можуть оновитися до Windows 11. 

Перевірити можливість оновлення можна в розділі «Центр оновлення Windows» серед налаштувань Windows 10. Безплатно можуть оновитися до Windows 11 ті, хто нещодавно придбав ноутбук зі встановленою Windows 10. 

Іншим користувачам оновлення з’явиться поступово.

Проте також важливо врахувати, що не кожен комп’ютер відповідає системним вимогам до Windows 11. Це можна легко перевірити за допомогою програми PC Health Check. Або прочитайте вимоги за посиланням.

Нещодавнє опитування Lansweeper, де взяло участь 30 мільйонів пристроїв із 60 тисяч організацій. Виявилося, що більшість цих комп’ютерів не готові до оновлення Windows 11.

Водночас ПК відповідають мінімальним вимогам, вони мають 4 ГБ ОЗП. Але 55,6% не має ЦП з офіційного списку підтримуваних Microsoft. 19,26% пристроїв не пройшли перевірку TPM 2.0.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь