Спецпроєкти

«Укрзалізниця» відкрила на вокзалах пункти вакцинації та експрес-тестування на COVID-19


З 21 жовтня на залізничних вокзалах країни відкрили пункти вакцинації та експрес-тестування на COVID-19.

Про це повідомила «Укрзалізниця».

Подробиці

Нагадаємо, що Кабмін затвердив нові правила міжрегіональних пасажирських перевезень на час карантину. З 21 жовтня водії, екіпаж транспорту та пасажири повинні мати із собою один із документів:

  • сертифікат про повний курс вакцинації;
  • документ про негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який дійсний 72 години.

Обмеження стосуються «жовтої», «помаранчевої» та «червоної» зон карантину.

З 21 жовтня на 10 залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава, відкрилися пункти експрес-тестування.

Також на п’яти залізничних вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса та Дніпро, відкрили пункти масової вакцинації. Перелік вокзалів, де можна буде вакцинуватися, збільшуватимуть із часом.

Як працюють пункти експрес-тестування?

За роботу пунктів тестування відповідає «Медична лабораторія CSD». За словами «Укрзалізниці», ця компанія запропонувала найвигіднішу вартість послуг.

Тестування робитимуть невакцинованим пасажирам із квитками на потяг. Після цього їм видаватимуть довідки, які є підставою для проїзду, якщо результат тесту негативний.

Експрес-тестування на вокзалі коштує 350 гривень. Результат тесту ви отримаєте приблизно через 15 хвилин.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь