Спецпроєкти

Працівники Netflix вийшли на протест через шоу коміка Дейва Чаппелля: у чому причина


20 жовтня працівники Netflix вийшли на протест до офісу компанії через шоу коміка Дейва Чаппелля.

Про це пише Reuters.

Що не так із шоу коміка Дейва Чаппелля?

Дейв Чаппелль – вiдомий американський стендап-комік. У випуску The Closer, який вийшов 5 жовтня, Чаппелль пожартував про трансгендерних людей. Зокрема він сказав:

  • «Гендер – це факт. Кожна людина в цій кімнаті, кожна людина на планеті мала пройти між ніг жінки, щоб опинитися на Землі»;
  • принизливо висловився про геніталії трансгендерних жінок;
  • зізнався, що в минулому вдарив лесбіянку в нічному клубі.

Через цей епізод із Дейвом Чаппеллем Netflix натрапив на найбільшу кризу у своїй історії. Представники ЛГБТ-спільноти звинуватили шоу в трансфобії та можливому підбурюванні до насильства щодо спільноти.

Getty Images

Що відбувалося на акції протесту?

20 жовтня захисники прав трансгендерів, громадські активісти та працівники Netflix вийшли на протест до офісу компанії в Лос-Анджелесі. В акції взяло участь близько 100 людей. Видання CBS News заявляє, що серед співробітників Netflix були учасники команди Most, яка працює з контентом про ЛГБТ у компанії.

Учасники акції стояли з плакатами: «Trans Lives Matter», «Team Trans», і скандували: «Чого ми хочемо?! Прозорості! Коли ми хочемо?! Зараз!».

Mario Anzuoni / Reuters / Scanpix / LETA

Серед вимог мітингувальників:

  • видалити зі стримінгового сервісу трансфобний епізод із Дейвом Чаппеллем;
  • випускати більше «інтерсекс»-контенту.

Старша інженер-програмістка Netflix Терра Філд прокоментувала вихід шоу Чаппелля так:

«Просування ідеології радикальних феміністок, що виключають трансгендерних людей (що ми й зробили, надавши йому вчора платформу), безпосередньо шкодить трансгендерним людям, це не якийсь нейтральний акт. Це не суперечка з двох сторін. Це суперечка з транслюдьми, які хочуть бути живими».

У потоці твітів вона назвала десятки імен вбитих трансгендерних людей із початку 2021 року.

Реакція Netflix

Директор із контенту Netflix Тед Сарандос захищав шоу ще до негативної критики з боку співробітників і громадськості. На його думку, виступ Дейва Чаппелля не перетнув «межу ненависті».

Перед акцією протесту Тед Сарандос заявив, що сильно помилився в тому, як розмовляв із працівниками щодо шоу Чаппелля. Інших уточнень немає.

Для видання CBS News після протесту представник компанії Netflix заявив:

«Ми цінуємо наших співробітників і їхніх союзників із трансгендерних людей і розуміємо сильний біль, завданий їм. Ми поважаємо рішення будь-якого співробітника, який вирішив вийти на вулицю, і визнаємо, що нам належить багато працювати всередині Netflix і з нашим контентом».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь