Спецпроєкти

Шотландія стала першою країною, яка запровадила ЛГБТ-освіту


Шотландія стала першою країною у світі, де включили ЛГБТ-освіту до шкільної програми. Усі працівники навчальних закладів матимуть базовий курс щодо висвітлення теми ЛГБТ+.

Про це повідомляє видання The Scotsman.

Як було раніше?

Ще у 2017 році в Шотландії розпочали обговорення змін до шкільної програми. Тоді при міністерстві освіти країни заснували групу з інклюзивної освіти, яка зосереджувалася на розв’язанні питань дискримінації учнів, зокрема щодо змін шкільної програми. Група розробила 33 рекомендації. Уряд Шотландії прийняв їх повністю.

Як працюватиме ЛГБТ-освіта?

Уряд Шотландії ухвалив рішення про включення в освітній процес тем ЛГБТ+ та інклюзивності. Головним завданням є допомога молоді розкрити весь свій потенціал в інклюзивному суспільстві. Акцент роблять на сприянні рівноправному ставленню до людей, попри їхню сексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність.

Основні напрями курсу:

  • вивчення ідентичності;
  • проблематика та історія ЛГБТ;
  • рівність;
  • булінг;
  • поліпшення процесу навчання представників ЛГБТ у школах.

Наприклад, у підручнику з математики з’явиться задача, де учневі потрібно порахувати вартість подарунка для своїх двох тат.

«Я пишаюся тим, що Шотландія стала першою країною у світі, яка впровадила в шкільну програму тематику інклюзивності та ЛГБТ+. Так ми можемо допомогти молоді повністю себе реалізувати в різноманітному й інклюзивному суспільстві», – вважає міністерка у справах дітей Клер Хогей.

План програми та контент навчального сайту розробили спільно з батьками, вчителями, молоддю та представниками ЛГБТ-організацій.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь