Спецпроєкти

Світлофор на основі штучного інтелекту оптимізував рух транспорту в деяких містах Ізраїлю


Google створив світлофор на основі штучного інтелекту, який скоротив використання палива й оптимізував рух транспорту у двох містах Ізраїлю.

Про це пише Reuters.

Як працює цей світлофор?

Компанія Google, у межах нових програмних ініціатив всередині Google для боротьби зі зміною клімату, створила світлофор на основі штучного інтелекту.

Такій системі вдалося скоротити використання палива та затримки руху транспорту від 10% до 20% у чотирьох місцях в Ізраїлі.

Світлофори на основі штучного інтелекту перебувають лише на ранній стадії розробки. Про їхній функціонал майже нічого не відомо. Ми знаємо лише те, що штучний інтелект оптимізує подання сигналів світлофора, аналізуючи дані про дорогу.

Проте попри це муніципальне управління Ріо-де-Жанейро висловило великі надії на те, що світлофори на основі ШІ пришвидшать зміни на дорозі. Тому вони погодилися взяти участь в експерименті після Ізраїлю.

За даними Reuters, систему світлофорів від Google впровадять у Ріо-де-Жанейро впродовж кількох місяців, місце розташування оголосять найближчим часом.

Однак ранні розробки системи викликають багато критики. Зокрема доцент кафедри цивільного та екологічного машинобудування в Університеті Піттсбурга Олександр Стефанович висловив сумніви щодо того, чи може технологічна компанія без досвіду інженерії трафіку в підсумку втілити таке програмне забезпечення в реальність.

«Щороку з’являється хтось новий, який стверджує, що ми можемо творити дива», – заявив Олександр Стефанович.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь