Спецпроєкти

У Франції заборонять пластикове пакування для овочів і фруктів


У Франції заборонять пакувати овочі та фрукти у пластик. Влада опублікувала список, що потрібно буде продавати без упаковки з 1 січня 2022 року.

Про це повідомляє RFI.

Відповідне рішення ухвалило Міністерство екології Франції в межах закону про боротьбу з відходами. Заборона пластикового пакування є частиною реалізації багаторічної стратегії відмови від шкідливих відходів, яку прийняли у 2020 році.

Що потрапило під заборону?

Овочі: цибуля-порей, баклажани, огірки, картопля, морква, кабачки, перець, помідори, цибуля, ріпа, пастернак, редис, топінамбур, капуста, цвітна капуста і коренеплоди.

Фрукти: апельсини, клементини, ківі, мандарини, лимони, яблука, груші, грейпфрути, сливи, дині, ананаси, манго, маракуя і хурма.

«Ми використовуємо неймовірну кількість одноразового пластику щодня. Закон про циркулярну економіку спрямований на скорочення використання одноразового пластику та його заміну іншими матеріалами або ж багаторазовою упаковкою», - повідомляє Міністерство екології.

Заборона на пластикове пакування викликала обурення у продавців продукції. Вони вважають, що упаковка для харчових продуктів становить невелику частку серед всієї пластикової упаковки у Франції. Проте влада розраховує, що до кінця 2026 року країна повністю відмовиться від пластикового пакування.

Раніше ми розповідали, що сонячне світло здатне розкладати пластик, створюючи нові хімічні речовини.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь