Спецпроєкти

У Японії через активність вулкану на берег викинуло уламки кораблів часів Другої світової


У Японії через активність вулкану Сурібаті на берег викинуло уламки кораблів часів Другої світової.

Про це пише Daily Mail.

Що відомо про ці кораблі?

Наприкінці Другої світової війни, під час битви за Іводзіму, військово-морські сили США затопили 24 японських транспортних судна. Бій тривав 36 днів, у ньому брало участь 70 тис. морських піхотинців та 18 тис. японських солдатів. Майже 7000 морських піхотинців були вбиті та 20 тис. поранені в одному з найкривавіших боїв.

Проте, за заявою авіабази ВПС США Кадена, вважається, що ці кораблі були затоплені під час спроб побудувати пірс після Другої світової війни.

Ще однією кардинально іншою думкою, за даними історичного проєкту «Сліди війни», 24 затонулі кораблі використовували в невдалій спробі створити хвилеріз, щоб полегшити надходження запасів на острів.

Учора через активність вулкану Сурібаті та підземні поштовхи на берег острова Іводзіме випливли уламки цих затоплених кораблів.

Вони застрягли між вулканічного попелу біля берега.

«Знебарвлена морська область поширилася на прилеглі райони, що вказує на те, що вулканічна активність ще не зменшилася», – сказав директор Урядового центру сприяння дослідженням вулканів Сецуя Накада.

Також, на думку авіабази Кадена, кораблі добре збереглися, бо вони зроблені з бетону, а не сталі. Такі раніше будували й під час Першої світової війни, коли був брак сталі на ринку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь