Спецпроєкти

Малюнок 8-річної українки нанесуть на ракету й відправлять у космос


Восьмирічна школярка Ярина Закалюжна з Житомира перемогла в міжнародному конкурсі малюнків Juice up your rocket! Art competition, який організувало Європейське космічне агентство. Її малюнок нанесуть на ракету Arian-5.

Про це повідомляє Суспільне.

Про конкурс

Конкурс малюнків Juice up your rocket! Art competition організувало Європейське космічне агентство (ESA). Головний приз – малюнок переможця нанесуть на борт ракети-носія Ariane-5 та відправлять у космос. У конкурсі брали участь 2600 дітей із 63 країн світу. У фіналі було 12 учасників, зокрема з Франції, Великобританії, Іспанії та Німеччини.

Про малюнок

Восьмирічна школярка вигадала ідею малюнка та відтворила її на папері всього за два дні. Потім тато Ярини відправив малюнок на участь у конкурсі.

«Зображено, як планета Земля передає Юпітеру корабель, який буде його досліджувати, а його супутники дивляться, що відбувається. Один супутник дуже злякався, другий здивувався, а третій заснув», – розповідає восьмирічна дівчинка.

Фото: Суспільне

Тепер малюнок школярки нанесуть на ракету Arian-5. Запуск ракети-носія запланований на 2023 рік. Залежно від епідеміологічної ситуації Ярина зможе з батьками відвідати Францію та на власні очі побачити запуск ракети.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь