Спецпроєкти

У Києві сотні людей вийшли на марш проти COVID-вакцинації


У Києві на площі біля Верховної Ради сотні людей вийшли на протест проти вакцинації від COVID-19 і карантинних обмежень.

Про це повідомляють журналісти bit.ua,  «Суспільне» та «Українська правда».

Що відомо про протест?

За даними журналістів, на акцію протесту вийшло близько 300 людей. Вони виступають проти вакцинації від COVID-19 та нинішніх карантинних обмежень, апелюючи водночас до прав людини.

На акцію приїхали люди з різних міст України.

Учасники акції блокують проїзну частину на вулиці Грушевського та на прилеглих кварталах. Також змінено рух автобусів № 24, 55, 62 та тролейбусів №38. Біля станції метро «Арсенальна» відбуваються затори.

«Я працюю водієм трамвайно-тролейбусного управління, нас незаконно відсторонили від функціональних обов’язків, це дискримінація за медичними показниками, нас лишили без зарплати. Я здорова людина, і вважаю, що я ніякої загрози не несу. Я не відмовляюсь проходити тести, але тільки коштом підприємства, але на це наше керівництво не іде. Нас відсторонили до того моменту, поки ми не вакцинуємось», – розповіла учасниця протесту Мілана з Маріуполя.

01/3

За правопорядком на протесті стежать правоохоронці.

Ситуація в Україні

Станом на сьогодні зафіксували 23 393 нових випадків інфікування COVID-19. Зокрема захворіли 1406 дітей та 421 медпрацівник.

Летальних випадків – 720.

Найбільше випадків зафіксували в:

  • м. Києві (2024);
  • Дніпропетровській (1935);
  • Одеській (1858);
  • Запорізькій (1558);
  • Харківській (1374) областях.

«У нас реально пекло. Дзвінки вже шквалом. Місць майже немає – на всю Одесу трохи більше як 20. Беруть лише середню тяжкість. Реанімаційні місця –  катастрофа. Черги також у стаціонарах, та й вдома вже лежать реанімаційні. У двох співробітників фонду близькі загриміли в реанімації (не ковід), і ми їм ледь знайшли місце. Ковід зніс усю систему.

Паралельно цього ранку шукаю місце для бабусі, яку дочка тягне вже три тижні. Вона продала все. Борги – 50 тисяч. Спілкуюся з лікарем швидкої – пацієнтка термінальна. Зробити нічого не можна. Сатурація – 30. Вибачте. Пояснюю доньці, що мама вмирає. Чую крик. Суцільний крик. Прошу сісти з мамою поряд, взяти за руку й просто дати їй спокійно піти.

Шукаю пацієнта, якого госпіталізували 15.10 у район. Учора надійшов запит від друзів. Родичі не знають, у якій із двох лікарень знайти близького. А грошей їхати нема. Я знайшла. Помер 20.10. Як таке може бути? Моя голова відмовляється це все приймати.

А у ФБ – битви, і всіх кличуть на мітинг у всі міста проти вакцинації. Я пропустила, мабуть, момент, де наше суспільство звернуло кудись не туди», – розповіла на своїй сторінці у фейсбуці волонтерка Катерина Ножевнікова.

Фото й відео: bit.ua
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь