Спецпроєкти

У Мінцифри запустили сайт з інструкціями про COVID-сертифікати


Мінцифри запустили сайт з інструкціями про COVID-сертифікати.

Про це пише Мінцифри.

Що є на порталі?

Вебпортал містить всю потрібну інформацію про COVID-сертифікати: види, де отримати, як перевірити та що робити, коли сертифікат не підтягнувся.

Про кожен вид сертифіката – внутрішній, міжнародний, жовтий, про одужання, на підставі ПЛР-тесту, дитячий – є окремий розділ, у якому міститься інформація про те, як його отримати, де це можна зробити, які документи або довідки для цього потрібні.

На порталі є:

  • вся інформація про види COVID-сертифікатів;
  • покрокові інструкції та умови для генерування сертифіката;
  • відповіді на найпоширеніші запитання (зокрема чому сертифікат не підтягується) та багато чого іншого.

Цей сайт буде корисний не лише пацієнтам, але й лікарям, які видають сертифікати про одужання. Також на сайті є розділ з офлайн-пунктами допомоги щодо отримання COVID-сертифіката.

Наприклад, у вас виникає питання: «МОЗ повідомив, що все виправлено/помилки відсутні, проте сертифікат і надалі не генерується».

На сайті вам порекомендують:

«”Дія” є технічним адміністратором і відображає той статус, який отримує в результаті перевірки інформації в Електронній системі охорони здоров’я.
Дані після вакцинації вносить лікар, який проводив щеплення. Якщо вони внесені правильно, то сертифікат згенерується в “Дії”.
У цьому разі радимо ще раз звернутися на гарячу лінію МОЗ за номером 0800 60 20 19 і попросити відправити заявку на доопрацювання».

Відвідати сайт

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь