Спецпроєкти

10 сайтів, які не дозволять вам сумувати


В інтернеті є багато корисного й не дуже. Попри тонни терабайтів інформації, все ж інколи важко знайти, що цікавого почитати, подивитися, послухати або в що пограти.

Ми чудово це розуміємо, тому зібрали добірку класних сайтів, які точно варті вашої уваги. Тут ви знайдете сайт, який замінить вам класичний прогноз погоди, вебресурс, де ви навчатимете штучний інтелект розпізнавати малюнки, будете слухати музику будь-якого десятиліття з країни на вибір або надихатиметеся мистецтвом.

Найкращі 10 сайтів

Talk to Books – сайт, який дозволяє поговорити з книжками

Як? Дуже просто! Ви можете ввести будь-яке запитання в пошуку на сайті, і вам видадуть всі цитати з книжок, які відповідають на те, що вас цікавить. Починаючи від типових «що таке любов?» і закінчуючи «хто не любить піцу?».

Ось, наприклад, одна з відповідей: «Всі люблять піцу».

Тут книжки всіх-всіх жанрів: кулінарні, словники, художні, науково-фантастичні, нон-фікшн, дитяча література тощо. Всі книжки англійською, тому запитання також потрібно ставити англійською. Але користуватися сайтом точно весело.

Корисно буде й для тих, хто шукає класні та неординарні цитати. Надихає й веселить!

Відвідати сайт

Ventusky – сайт, який замінить вам класичний прогноз погоди

Тут можна подивитися погоду в будь-якому куточку світу в реальному часі, у минулому або майбутньому. Всі дані передаються із супутника. Тут є дані про:

  • опади;
  • хмарність;
  • швидкість вітру;
  • пориви вітру;
  • тиск повітря;
  • грози;
  • вологість;
  • сніговий покрив;
  • забруднення повітря.

Можна також вибрати висоту, де саме вас цікавить температура або забруднення повітря.

А ще тут дуже медитативний інтерфейс. Можна зависнути на сайті надовго. Також у ресурсу є мобільний застосунок.

Відвідати сайт

Guickdraw – сайт, де ви навчатимете штучний інтелект відгадувати, що ви намалювали

Цей сайт створили, щоб навчити штучний інтелект розпізнавати людські малюнки (ну або каракулі). Чим більше людей долучається до тренування ШІ, тим краще нейронна мережа відгадує кожен наступний малюнок.

Вам запропонують намалювати шість зображень. Це може бути яблуко, сонце, палець ноги або будь-що інше. Вам не потрібно старатися, як вийде – так і вийде. ШІ намагатиметься відгадати, що ви намалювали. І нейронній мережі це дуже часто вдається!

«Понад 15 мільйонів гравців створили мільйони малюнків, граючи в Quick, Draw! Ці каракулі – це унікальний набір даних, який може допомогти розробникам тренувати нові нейронні мережі, допомогти дослідникам побачити закономірності того, як малюють люди в усьому світі, і допомогти художникам створювати речі, про які ми навіть не думали», – коментують розробники сайту.

Розробники опублікували код, підручник і модель для навчання класифікатора малюнків для інших людей.

Відвідати сайт

Save the sounds – це сайт зі звуками, які зникли з нашої буденності

Цей сайт створили ще у 2012 році. Його засновник вирішив зберегти звуки технологій та електричних прикладів, які зникли з нашого життя. Наприклад, звук касети, відеомагнітофона, тамагочі, телефона Nokia тощо.

«Коли на ринок виходять нові продукти, ми втрачаємо значно більше, ніж відеомагнітофони», – розповідає засновник сайту. 

Збір своєї колекції звуків автор сайту закінчив у 2015 році. Проте над своєю ідеєю він обіцяє працювати й далі.

Сайт сподобається тим, хто хоче згадати своє дитинство, і тим, хто хоче познайомитися з технологіями й електричними приладами минулого трохи ближче.

Відвідати сайт

Astronaut.io – сайт, який показує відео з YouTube, у яких немає жодного перегляду

Раптом, якщо вам стало дуууже скучно, можна заглянути на цей сайт і подивитися відео, які люди публікують на YouTube. Може здатися, що ці відео не мають жодного сенсу, але хто ж знає, як воно є насправді.

На сайті публікують короткі вирізки з відео й раз у декілька секунд перемикаються. Але якщо вам раптом стало цікаво подивитись якесь відео повністю, із сайту можна легко перейти на повне відео в YouTube.

Відвідати сайт

Radiooooo – сайт із музикою будь-якого десятиліття з країни на вибір

Це наче стримінговий сервіс, але значно крутіше. Тут можна вибрати будь-яке десятиліття 20 чи 21 століття й послухати, яка музика була популярною в тій чи іншій країні в той час.

Ви також можете зареєструватися на сайті, вподобати треки, які вам сподобалися, і створювати плейлисти.

Для поціновувачів музики цей сайт стане чудовим способом знайти нову музику та виконавців.

Відвідати сайт

Behance – сайт для натхнення

Ресурс схожий на пінтерест, але тут більше нішових і творчих робіт від художників, дизайнерів та ілюстраторів. Тут публікують роботи з різних категорій:

  • мода;
  • промисловий дизайн;
  • книгодрукування;
  • брендинг;
  • цифрове мистецтво;
  • дизайн іграшки;
  • реклама;
  • мистецтво;
  • архітектура тощо.

Тут справді можна знайти багато прекрасного й натхненного. Від цікавих ідей неймінгу та шрифтів до ілюстрацій і книжкових обкладинок.

Відвідати сайт

Stars – сайт із детальною моделлю нашої галактики

Це інтерактивний сайт із візуалізацією нашої галактики Чумацький Шлях із понад 100 000 зірок. Розробники зібрали всю інформацію про зірки та їхнє розташування в нашій галактиці й відтворили карту. Тут можна подивитися розташування 119 617 найближчих зірок.

Також ви можете подорожувати космосом і наближатися до нашої Сонячної системи. Якщо збільшити, користувачі можуть побачити 87 окремих зірок і наше Сонце.

Насправді масштаби однієї лише галактики вражають.

Творці сайту попереджають, що карта не є науково точною, і просять не використовувати цю візуалізацію для міжзоряної навігації.

Також ви можете переглянути відеоролик, де розкажуть, з чого складається наша галактика Чумацький Шлях. Такий собі спосіб зрозуміти, які маленькі наші проблеми та який великий Всесвіт.

Відвідати сайт

Purrli – сайт із вашим віртуальним котиком

Це плеєр із найкращими звуками, які тільки можна знайти. Тут зібрана колекція мурчання котиків! Користувачі можуть вибрати:

  • настрій;
  • швидкість;
  • наскільки близько чи далеко від вас звук;
  • розслаблене мурчання чи щасливе мурчання.

Якщо ви раптом засинаєте під такі звуки, можна налаштувати таймер, після якого кіт припинить мурчати.

«Звук муркотіння кішки є одним із найприємніших звуків, який може допомогти вам впоратися зі стресом. Природно, важливий не лише звук, а й наявність теплого кота поруч. Purrli намагається відтворити як звук, так і присутність вашого власного віртуального кота за допомогою спеціального звукового механізму, змодельованого за справжнім муркотінням», – зазначає розробник сайту.

Автор вебресурсу також публікує відгуки від користувачів. Багато хто розповідає, що муркотіння допомогло йому впоратися зі стресом, панікою, налагодило сон, відвернуло увагу від болю.

Відвідати сайт

You.regettingold – сайт, який розкаже більше про ваше життя, ніж знаєте ви

Це цікавий сайт із назвою «Ви старієте!». Не дуже приємно, правда? Однак тут ви можете дізнатися про всі ключові події, які трапилися з дня вашого народження.

Сайт підраховує статистику життя, зокрема скільки:

  • ви зробили вдихів і видихів;
  • ваше серце билося разів до цього моменту;
  • обертів зробив місяць із моменту вашого народження;
  • свічок запалили на ваших тортах.

Також тут є добірки ключових подій у світі, які відбулися з дня вашого народження. Добірки сайт відсортовує за час, коли ви були немовлям, дитиною, підлітком. Також він покаже, стільки людей народилося з вами в один день, і скільки з них померли.

Для цього всього вам потрібно лише ввести свою дату народження. Якщо вам потрібен звіт для близької людини, сервіс попросить також назвати його чи її ім’я.

Відвідати сайт

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь