Спецпроєкти

Цифровий заповіт: Apple дозволила передавати у спадок особисті дані з iCloud


Компанія Apple створила програму Digital Legacy, яка дозволяє користувачам залишити свої дані з iCloud у спадок іншим людям.

Про це повідомляє The Verge.

Як це працює?

Відтепер користувачі iPhone зможуть передавати свої дані у спадок. Для цього в налаштуваннях Apple ID «Пароль та безпека» в розділі Digital Legacy потрібно вибрати 5 людей, які отримають доступ до вашого облікового запису в разі вашої смерті.

Розробники повідомляють, що люди, які потрапили у список спадкоємців, матимуть доступ до фотографій, документів, покупок тощо. Щоб активувати цю функцію, потрібно буде лише підтвердження смерті та ключ доступу.

Чому це потрібно?

Наразі, навіть після смерті користувача, особисті дані залишаються конфіденційними. Щоб отримати дані родича, який помер, потрібно пройти нелегкий шлях: надати свідоцтво про смерть і показати відповідну ухвалу суду про право на спадщину. Проте навіть за таких умов Apple не завжди надає доступ. Іншим способом розблокувати iPhone неможливо.

Функція Digital Legacy вже працює на деяких iPhone, які оновлені до бета-версії iOS 15.2. Пізніше, після випуску стабільної версії ОС, вона стане доступною для всіх.

Читайте також

Брак чипів: Apple скорочує виробництво iPhone 13. 

Apple почала розробку алгоритмів діагностики депресії та дитячого аутизму для iPhone. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь